İngilizce Konuşma Rehberi

İngilizce konuşma amacınız mükemmel bir cümle söylemek değil, mesajınızı iletmek olmalıdır. Hatalardan korkma! Bir hata her zaman insanların sizi anlamasını engellemez.

İngilizce konuşmak sizi paniğe sokuyor mu? İngilizce bir şey söylemek istediğinizde strese mi hissediyorsunuz? Dil öğrenme ve konuşabilme konusunu inceleyeceğimiz bu rehberde temel bilimsel yöntemlerde bahsedeceğiz. 

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği

İngilizce konuşma amacınız mükemmel bir cümle söylemek değil, mesajınızı iletmek olmalıdır. Hatalardan korkma! Bir hata her zaman insanların sizi anlamasını engellemez. Böyle hissetmek çok daha iyi olmaz mıydı?

Cesur bir şekilde konuşan kız!

İngilizce öğrenenler genellikle İngilizce konuşurken çok gergin oldukları için her şeyi unuttuklarını söylerler. Çoğu insan hata yapmaktan veya kimsenin onları anlamamasından korkar. Bazı insanların konuşmasını engelleyen de bu korkudur.

Hatalarla bile İngilizce konuşurken diğer insanların sizi anladığını fark ettiğinizde çok sevineceksiniz. Biriyle İngilizce iletişim kurabildiğiniz her zaman, İngilizce konuşma becerileriniz hakkında daha iyi hissedeceksiniz. Pratik yaparak gelişeceksiniz, bu yüzden denemeye devam etmek önemlidir.

İngilizce Anlamak ve Anlaşmak

İngilizce konuşarak anlaşan insanlar.

Er ya da geç, İngilizce söylenen bir şeye katılma ya da katılmama dürtüsü duyacaksınız. Tabii İlk dilinizde olmadığında bir fikir sunmak zor olabilir.

Konuşma Pratiğinin Önemi

Kendi kendine konuşmak “tehlikeli” olabilir çünkü beyaz önlüklü adamlar gelip seni alıp götürebilir!! Bu yüzden konuşacak birini bulmak için mümkün olan her türlü çabayı göstermelisiniz.

İngilizce ve diğer yabancı dillerde selam veren insanlar.

İngilizce merhaba nasıl söylenir. Arkadaşlar, meslektaşlar, tanıdıklar, öğretmenler, doktorlar vb. ile konuşurken hangi ismi veya unvanı kullanabiliriz? Dili kullanırken ilk dikkat edilebilecek noktalardan sadece birkaçı…

İngilizce Small Talk

Asansörde tanıştığımız yabancılarla veya meslektaşlarımızla gündelik konuşmalarımızda ne söyleyebiliriz? Küçük konuşma, “buzları kıran” veya insanlar arasındaki garip bir sessizliği dolduran sıradan bir konuşma şeklidir.

İngilizce small talk – havadan sudan konuşan insanlar.

Hava Durumu hakkında konuşmak

Small Talk örneği olarak hava durumu… Yabancılar bile hava durumunu tartışır. Uygun kelimeleri ve ifadeleri öğrenin ve istediğiniz zaman, istediğiniz yerde – tanıştığınız herkesle sohbet başlatmanın kolay olduğunu göreceksiniz!








Yukarıdaki konseptler dil öğrenirken konuşmaya çalışmanın ilk adımlarıdır. Gelin birlikte daha detaylı bir rehber üzerinden gidelim ve bir daha arkamıza bakmayalım. Ne zaman bir yol göstericiye ihtiyacınız olursa, sadece tekrar göz atmanız yeterli olacaktır! Unutmayın, dil bir iletişim yöntemidir ve yöntemsiz bir şekilde kazanılamaz…

İngilizce konuşmanızı ve genel dil seviyenizi geliştirirken her zaman yanınızda olması gereken bir rehber hazırladık:

1. İngilizce konuşma neden önemlidir?
2. İngilizce konuşma nasıl geliştirilir?
3. İngilizce konuşma seviyeleri nelerdir?
4. Ko Ko Tekniği
5. İngilizce konuşurken yapılan en büyük hatalar nelerdir?
6. Günlük İngilizce konuşma kalıpları
7. İş hayatında İngilizce konuşma kalıpları
8. İngilizce konuşma kursu seçerken nelere dikkat edilmeli?
9. Online İngilizce konuşma uygulaması

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI