İngilizce konuşma pratiği nasıl geliştirilir?

İletişim becerileri de dahil olmak üzere herhangi bir beceride ustalaşmak, uygulayarak denemeyi gerektirir. Özellikle dilin temel amacı iletişim kurmak ve en temel iletişimin konuşmak olduğunu düşünürsek… Konuşma pratiği yaparak, hatalardan öğrenebilir ve hem kelime dağarcığınızı hem de anlayışınızı geliştirebilirsiniz.

İletişim becerileri de dahil olmak üzere herhangi bir beceride ustalaşmak, uygulayarak denemeyi gerektirir. Özellikle dilin temel amacı iletişim kurmak ve en temel iletişimin konuşmak olduğunu düşünürsek…  Konuşma pratiği yaparak, hatalardan öğrenebilir ve hem kelime dağarcığınızı hem de anlayışınızı geliştirebilirsiniz.

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği

İngilizce konuşma becerilerinizi geliştirmek için denenmiş ve kanıtlanmış bazı yöntemler:

1. Bir Konuşma Ortağı Bulun

Mümkünse, İngilizce’nizi pratik yapabileceğiniz ana dili İngilizce olan bir konuşmacı bulmak en iyisidir. Doğrudan ağınızda kimseyi tanımıyorsanız, bir öğretmen bulmayı düşünün. Aksi takdirde, dijital olarak bağlantı kurmak ve konuşma becerilerinizi geliştirmek için her zaman çevrimiçi birini bulabilirsiniz.

Biri konuşurken diğer dinleyen iki adam.

2. Konuştuğunuz Kadar Dinlediğinizden Emin Olun

Cümlelerin formülasyonunu anlamanın ve kelime dağarcığınızı geliştirmenin en iyi yollarından biri, insanların konuşmalarını dinlemektir. Podcast’leri ve kayıtlı konuşmaları dinlemeyi deneyin. YouTube’dan gerçek hayattaki sohbetlere kadar, İngilizce konuşmaya erişebileceğiniz pek çok yer var.

3. Konuşma Pratiğinizi Kaydedin

Konu konuşmaya geldiğinde muhtemelen hatalar yapacaksınız. Ama hata yapmaya açık olmalısın ki onlardan ders alabilesin. Konuşma partnerinizle konuşurken kendinizi kaydederseniz, onu tekrar çalabilir ve daha da iyi öğrenebilirsiniz. Bu şekilde ilerlemeni takip edebilir ve telaffuzunu öğrenebilirsin.

İngilizce konuştuklarınızı sonradan dinlemek için kaydedin.

4. Kendinizi İngiliz Diliyle Çevreleyin

İngilizce her yerde. Nerede yaşıyor olursanız olun, İngilizce dilinde menüler, pazarlama materyalleri, kitaplar, filmler, yol işaretleri ve daha fazlasını bulabilirsiniz. Kendinizi ne kadar çok kaptırır ve bu günlük İngilizce parçalarına dikkat ederseniz, temeliniz o kadar güçlü olacaktır. Unutmayın, dile maruz kaldıkça ondan faydalanmaya başlayacaksınız.

5. Müzik ve Filmlerle Pratik Yapın

Çoğu insan film biçimindeki müzik veya eğlence ile rahatlamayı ve gevşemeyi sever. Filmleri İngilizce izlemeyi seçebilir veya bunun yerine okuyabileceğiniz İngilizce altyazılı kendi ana dilinizde izleyebilirsiniz.

İngilizce film izleyerek pratik yapan aile.

6. Yüksek Sesle Okuyun

Yüksek sesle okuma yaparak İngilizce pratik yapan kadın.

Konuşmaktan çok okumayı ve kendi sohbetinizi oluşturmayı seviyorsanız, yüksek sesle okumayı deneyin. Bu şekilde, kelimeleri telaffuz ettiğinizi duyabilir ve onları daha iyi hatırlayabilirsiniz çünkü onları hem görüyor hem de okuyorsunuz.

7. Kendinizle Konuşun

Konuşma becerilerinizi test etmeye hazır olup olmadığınızdan hala emin değilseniz, sadece kendinizle konuşun! Kendinizle ne kadar çok pratik yaparsanız, İngilizce becerileriniz o kadar iyi olur.

Güçlü Bir Temel Oluşturun / Temelinizi Güçlendirin:

Temel olarak, bir dil öğrenmek tonu, kelimeleri ve dilbilgisini anlamaktan gelir.

Güçlü bir İngilizce temeli oluşturmak için dil öğrenmeye çalışan insanlar.

1. Kelime Dağarcığınızı Geliştirin:

Çocukken, insanlar nesneleri işaret ederken kelimeleri öğrenir ve size ne denildiğini öğretir. İngilizce becerilerinizi öğrenirken ve geliştirirken de aynı yaklaşımı benimseyebilirsiniz. Her şey kelime dağarcığıyla başlar. Her gün belirli sayıda kelime öğrenmeyi seçebilirsiniz.

2. Telaffuzunuzu Geliştirin:

Telaffuz alabilmeniz için kelimeleri yüksek sesle söyleyen dijital araçlar var. YouTube kanallarından çevrimiçi sözlüklere kadar, telaffuzu bilmek, konuştuğunuzda anlaşılmanın anahtarıdır.

3. İngilizce’nin Doğal Akışını Öğrenin:

Her dilin kendi akışı ve ritmi vardır. İngilizce konuşurken, kasılmaları bilmek yardımcı olur – örneğin, “I am” gibi bir kelime oluşturmak için bir araya gelen iki kelime “I’m” olur. Ayrıca, konuşurken hangi heceyi vurgulamanız gerektiğini bilmek istersiniz. Bunların hepsi konuşma pratiğinden ve yerlilerin konuşmasını dinlemekten gelir.

İngilizce konuşma becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacak çeşitli teknikler de vardır;

Speech Shadowing

Temel olarak, bu, bir yerlinin nasıl konuştuğunu kopyalamaktır. Konuşma gölgeleme, en basit şekilde video veya altyazılı bir film izleyerek yapılabilir. İlk önce, cümleyi okuyun ve yüksek sesle konuşun. 

İngilizce konuşan birini taklit ederek telaffuzunu geliştimeye çalışan çocuk.

İlk önce, cümleyi okuyun ve yüksek sesle konuşun. 

Ardından, anadili konuşan kişiyle birlikte çalın. Akışı ve deseni olabildiğince yakından kopyalamak için arada duraklamaya çalışın.

İsterseniz, anadili konuşmacının sesleriyle karşılaştırmak için bunu yaparken kendinizi kaydedebilirsiniz.

İngilizce Düşünmek

Bu muhtemelen doğal olmayacak, ancak önce kafanızdaki düşünceleri çevirerek kendinizi İngilizce düşünmek için eğitmenize yardımcı olabilirsiniz. Aksi takdirde, bir günlük veya düşünce günlüğü tutabilir ve bunları İngilizce yazabilirsiniz.

İngilizce Bir Hikayeyi Yeniden Anlatmak

Çocukluğunuzdan bir peri masalı veya geleneksel hikaye gibi basit bir şeyle başlayın. Sonra bunu bir sonraki adıma atabilir ve başka birinin İngilizce olarak paylaştığı bir hikayeyi yeniden anlatmak için kendinize meydan okuyabilirsiniz. Bu, anlayışınızı ve anlayışınızı kontrol etmenize yardımcı olur.

Arkadaşlardan yabancılara, pratik yapmak için her zaman İngilizce konuşan birini bulabilirsin. İngilizceyi nasıl ve nerede konuşabileceğinize dair birkaç fikir daha:

Topluluk Önünde Konuşma Etkinliklerine Katılın

Topluluk önünde İngilizce konuşan kadın.

Forumlardan ve konferanslardan slam şiir etkinliklerine kadar topluluk önünde konuşma etkinlikleri, başkalarının konuşmalarını dinlemek için iyi bir yer sunar. 

Ayrıca potansiyel olarak konuşmacı olmak için başvurabilirsiniz. 

Yaratıcı yazınızı paylaşmak veya küçük bir arkadaş grubunun önünde bir hikaye anlatmak gibi daha az resmi bir şeyse, topluluk önünde konuşma becerilerinizi gerçekten sergileyebilir.

Konuşma Kulüplerini Deneyin

Dünyanın her yerinde dil kafeleri var. Burası, insanların bir araya gelip seçtikleri dilleri küçük grup ortamlarında uyguladıkları bir yerdir.

Uygulamaları Kullanın

İngilizce öğrenme uygulamasından pratik yapan genç.

Teknoloji, dil öğrenmeye yardımcı olmak için burada. Anadili İngilizce olan kişilerle konuşmanızı sağlayan çeşitli uygulamalar, gittiğiniz her yerde İngilizce konuşma becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

Siri ile Sohbet Edin

Gecenin rastgele bir saatinde birisiyle konuşmak mı yoksa üretkenliğinizden faydalanmak için telefonunuzda hatırlatıcılar mı ayarlamak istiyorsunuz? Siri ile sohbet edin!

Herkesin İngilizce iletişimini geliştirmek için kendi favori yöntemleri ve yolları vardır. Tek bir doğru ya da yanlış seçim yoktur, bu yüzden dilediğiniz deneyip yöntemleri karıştırabilirsiniz. Bu sayede kendi yönteminizi de bulabilirsiniz.

İngilizce Tekerlemeler

Her harfin seslerinde ustalaşmak için İngilizce tekerlemeleri deneyin.

Dinle ve Tekrar Et

Duyduklarınızı dinleyerek ve tekrarlayarak pratik yapın ve pratik yapmaya devam edin.

İngilizce tekerleme dinleyen ve söylemeye çalışan öğrenci.

Vurgulanan Seslere Dikkat Edin

Dilin bir ritmi vardır ve hem kelimelerde hem de cümlelerde belirli heceler vurgulanır.

İngilizce Şarkılara Eşlik Edin

Kelimeleri ezberlemek için müzik kullanın. Daha uzun ifadeler öğrenerek, kelimeleri bağlam içinde birleştirir ve hem anlamlarını hem de telaffuzlarını ezberleyebilirsiniz.

Dil Bilgisine Değil, Akıcılık Üzerine Odaklanın

Dilbilgisini öğrenmek için zaman ayırmanızda bir sakınca yoktur. Ancak önce düşüncelerinizi iletebilmek daha önemlidir.

En Sık Kullanılan Sözlerinizi Öğrenin

İlk olarak, en çok söylemeniz gereken şeylerle başlayın. İster iş ister bir restoranda yemek için kelimeler olsun, hayatınızdaki belirli durumlarla başlayabilirsiniz.

Bir Tartışma Yapın

Özellikle ilgilendiğiniz bir şey varsa, İngilizce konuşan arkadaşlarınızla bunun hakkında konuşun ve tartışın.

Hata yapmaktan korkmayın ve öğrenme sürecinde kendinize karşı nazik olun. Zaman alır, bu yüzden stres yapmayın!

İngilizce tartışmalar ortamı.

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI