İş Hayatında İngilizce Konuşma Kalıpları

Profesyonel İngilizce dil eğitmenlerinin her zaman genel günlük İngilizce ile iş İngilizcesi arasındaki farklar konusunda öğrencilere aktardığı kalıplar her zaman kullanılmayı beklemiştir. Mesleki İngilizce ile akıcı bir şekilde birleşmesi ise herhalde en ideal durum olabilir.Her iki yönde de önemli örtüşmeler olmasına rağmen, bazı açık farklılıklar vardır.

Profesyonel İngilizce dil eğitmenlerinin her zaman genel günlük İngilizce ile iş İngilizcesi arasındaki farklar konusunda öğrencilere aktardığı kalıplar her zaman kullanılmayı beklemiştir. Mesleki İngilizce ile akıcı bir şekilde birleşmesi ise herhalde en ideal durum olabilir.

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği

Her iki yönde de önemli örtüşmeler olmasına rağmen, bazı açık farklılıklar vardır. İş İngilizcesi derslerinin amacı, öğrencilerin uzmanlık İngilizce’sinin norm olduğu çalışma ortamında kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlamaktır. Kurumsal dünyada kullanılan yaygın iş deyimleri, doğrudan çeviri çoğu zaman hiçbir anlam ifade etmediği için çoğu insanın kafasını karıştıran ifadelerdir. Bu yaygın iş deyimleri kafa karışıklığına neden olabilir, bu da bir konuşmanın veya bir toplantının izini kaybetmenize neden olabilir ve oldukça sorunlu hale gelebilir. 

Toplantıda İngilizce Konuşan İnsanlar

Genel İngilizce ile iş İngilizcesi arasındaki ilk net fark, kelime dağarcığının iş ortamı dışında nadiren kullanılması, ancak aslında kurumsal dünyada yaygın olmasıdır. Çok teknik olmadan tahvil, iflas, komisyoncu, emtia, amortisman, temettü, gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH), marj tamamlama, açığa satış, bahis vb. gibi finansal terimlerden bahsedebiliriz. İş dünyasında oldukça alışılmış terimler, ancak bunun dışında nadiren kullanılır.

İş İngilizcesi ve Genel İngilizce, iş ortak deyimleri, ifadeleri ve deyimleri söz konusu olduğunda çok daha fazla ortak noktaya sahiptir. Ana dili İngilizce olmayanlar için, Anglofonların kullandığı en tanıdık ifadelerden bazılarını anlamak, ileri düzeyde İngilizceye ulaşmak ve bunu sürdürmek için çok önemlidir. Şimdi, iş dünyasında duyma olasılığınızın daha yüksek olduğu, ancak işten sonra sosyal hayatınızda da kullanabileceğiniz birkaç temel iş deyimini açıklayacağız.

1. A long shot

Bu ifade, örneğin bir oyuncunun uzun mesafeden şut atmaya çalıştığı basketbol gibi sporlardan gelir. Olmayacak bir şey demek. Çok az başarı şansı ile.

Örnek: Getting a senior position in the corporation one day is a long shot, but if you don’t try you’ll never find out if it’s possible.

2. Back to the drawing board

Bu ifade, istediğiniz veya beklediğiniz gibi çalışmadığı için bir şeye yeniden başlamak anlamına gelir.

Örnek: This project is not going as planned, let’s get back to the drawing board and fix what’s going wrong.

3. To corner the market

Birinin piyasa fiyatını isteyerek değiştirmesini sağlayan bir ürün veya hizmetin yeterli miktarını kontrol etmek. Ayrıca belirli bir ürün veya hizmeti yapan veya sağlayan tek kişi olmak anlamına da gelebilir.

Örnek: Intel has pretty much cornered the market of microprocessors for servers. Their direct competition, AMD, is a distant second.

4. Hands are tied

Düzenlemeler, kurallar veya yetkili diğer kişiler nedeniyle anlamlı bir eylemde bulunamadığınızda kullanılır.

Örnek: I wish I could help you cut through all this red tape (another business idiom meaning administrative procedures) but my hands are tied. My boss won’t let me.

5. Up in the air

Henüz bir karar verilmediğinde, işler oldukça belirsiz olduğunda kullanılır.

Örnek: We were hoping to sign the contract by the end of the month, but there are still too many things up in the air we need to deal with first.

Daha önce de belirtildiği gibi yukarıda bahsedilen kalıplardan çok rahat çoğaltılabilir, fakat burada amaç, dilin kültür ile olan ilişkisini ve iletişim kurarken yakalanan mantığın değişebileceğini aktarabilmektir.

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI