İngilizce Konuşma Seviyeleri Nelerdir?

CEFR İngilizce seviyeleri, tüm modern İngilizce dil kitapları ve İngilizce dil okulları tarafından kullanılmaktadır. İş özgeçmişlerinde (özgeçmiş, CV, Europass CV) ve diğer İngilizce seviye referanslarında CEFR seviyelerinin kullanılması tavsiye edilir. Diğer küresel İngilizce dil yeterlilik düzeyi değerlendirme sınavları ise şunlardır:Cambridge ESOL, Kanada Dil Kıyaslamaları / Kanada İngilizce Dil Yeterlilik İndeksi Programı (CLB/CELPIP), Kanada Akademik İngilizce Dil Değerlendirmesi (CAEL), BULATS , IELTS ve TOEFL.

CEFR İngilizce seviyeleri, tüm modern İngilizce dil kitapları ve İngilizce dil okulları tarafından kullanılmaktadır. İş özgeçmişlerinde (özgeçmiş, CV, Europass CV) ve diğer İngilizce seviye referanslarında CEFR seviyelerinin kullanılması tavsiye edilir. Diğer küresel İngilizce dil yeterlilik düzeyi değerlendirme sınavları ise şunlardır:

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği

Cambridge ESOL, Kanada Dil Kıyaslamaları / Kanada İngilizce Dil Yeterlilik İndeksi Programı (CLB/CELPIP), Kanada Akademik İngilizce Dil Değerlendirmesi (CAEL), BULATS , IELTS ve TOEFL.

İngilizce konuşma basamakları.

A seviyeleri – Temel Seviye Kullanıcı

A1 Seviyesi (Başlangıç)

İngilizce seviyesi A1 olanlar, somut türden ihtiyaçların karşılanmasına yönelik tanıdık günlük ifadeleri ve çok temel ifadeleri anlayabilir ve kullanabilir. Kendini ve başkalarını tanıtabilir ve birinin nerede yaşadığı, tanıdığı insanlar ve sahip oldukları şeyler gibi kişisel ayrıntılar hakkında sorular sorabilir ve soruları yanıtlayabilir. Diğer kişinin yavaş ve net konuşması ve yardım etmeye hazır olması koşuluyla basit bir şekilde etkileşim kurabilir.

A2 Seviyesi (İlköğretim İngilizcesi)

İngilizce seviyesi A2 olanlar en doğrudan ilgili alanlarla (ör. çok temel kişisel ve aile bilgileri, alışveriş, yerel coğrafya, istihdam) ilgili cümleleri ve sık kullanılan ifadeleri anlayabilir. Bilinen ve rutin konularda basit ve doğrudan bilgi alışverişini gerektiren basit ve rutin görevlerde iletişim kurabilir. Geçmişlerini, yakın çevrelerini ve acil ihtiyaç duyulan alanlardaki meseleleri basit terimlerle tanımlayabilir.

B seviyeleri – Bağımsız Kullanıcı

B1 Seviyesi (Orta İngilizce)

İşte, okulda, boş zamanlarında vs. düzenli olarak karşılaşılan bildik konulardaki net standart girdilerin ana noktalarını anlayabilir. Dilin konuşulduğu bir bölgede seyahat ederken ortaya çıkması muhtemel çoğu durumla başa çıkabilir. Bilinen veya kişisel ilgi alanına giren konularda basit bağlantılı metinler üretebilir. Deneyimleri ve olayları, hayalleri, umutları ve emelleri tanımlayabilir ve görüşler ve planlar için kısaca nedenler ve açıklamalar verebilir.

B2 Seviyesi (Orta Üst)

Kendi uzmanlık alanlarındaki teknik tartışmalar da dahil olmak üzere hem somut hem de soyut konulardaki karmaşık metinlerin ana fikirlerini anlayabilir. Her iki tarafı da zorlamadan hedef dilin kullanıcıları ile düzenli etkileşimi oldukça mümkün kılan bir akıcılık ve kendiliğindenlik derecesiyle etkileşime girebilir. Çok çeşitli konularda net, ayrıntılı metinler üretebilir ve çeşitli seçeneklerin avantaj ve dezavantajlarını vererek güncel bir konu hakkında bir bakış açısını açıklayabilir.

C Seviyeleri – Yeterli İngilizce Kullanıcısı

C1 Seviyesi (İleri İngilizce)

Çok zorlu, daha uzun metinleri anlayabilir ve gösterebilir anlamı tanıyabilir. Çok bariz ifadeler aramadan nasıl ve spontane olarak ifade edebilirler. Dili sosyal, akademik ve profesyonel için esnek ve etkili bir şekilde kullanılabilir. Örgütsel kalıpların, inşaatların ve donanımların bileşenlerinden oluşan elemanlar, iyi yapılandırılmış, düzeltmeler metinler üretebilir.

C2 Seviyesi (Yeterlilik)

Neredeyse tüm metin türlerini anlayabilir. Tutarlı bir sunumda giydirmeleri ve açıklama farklı çeşitte sözcükler ve klasik gelenleri özetleyebilir,. kendilerini çok kapsamlı bir şekilde ifade edebilirler.

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI