İngilizce Konuşma Kursu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

İngilizce kursu seçmek bunaltıcı olabilir, çevrimiçi olarak sunulan ücretsiz İngilizce materyallerin çoğu düşük kalitededir. Çoğu zaman, aslında sizi eskisinden daha fazla kafa karıştırır ve bunaltır. Bu, öğrenme süreciniz için çok zararlıdır.

İngilizce kursu seçmek bunaltıcı olabilir, çevrimiçi olarak sunulan ücretsiz İngilizce materyallerin çoğu düşük kalitededir. Çoğu zaman, aslında sizi eskisinden daha fazla kafa karıştırır ve bunaltır. Bu, öğrenme süreciniz için çok zararlıdır.

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği

Ve pek çok İngilizce kursu İngilizce’yi yanlış şekilde öğretiyor. Sonuç getirmeyen işe yaramaz dil alıştırmaları için zaman ve para harcarsınız. Sonunda, daha fazla kafa karışıklığı ve özgüven eksikliği hissedersiniz.

Bu yazıda İngilizce kursu seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli 7 şeyi paylaşacağız. O halde lafı fazla uzatmadan başlayalım, işte İngilizce kursu seçerken dikkat etmeniz gereken 7 madde:

1. Nitelikli ve deneyimli öğretmenler

Öğretmenlerin kalitesi, herhangi bir kursta ÇOK önemli bir bileşendir! Kötü öğretmenler kafa karıştırıcı olabilir. İngilizceyi etkili bir şekilde öğretmek için gereken bilgi ve becerilerden yoksundurlar. Bu, öğrencilerin güven ve motivasyonlarını kaybetmelerine neden olur. Aslında öğrencilerin İngilizce derslerini bırakmalarının bir numaralı nedeni öğretmenlerini sevmemeleridir. Dolayısıyla, öğretmen kalitesini ve yeterliliklerini listede bu kadar üst sıralara koymamız sürpriz olmamalı.

Ders İşleyen İngilizce Hocası.

Bir dil öğretmek özel bir beceridir. Birinin bir dili konuşabilmesi, o dili iyi öğretebilecekleri anlamına gelmez! Ve bir öğretmenin anadili İngilizce olduğu için iyi bir öğretmen oldukları anlamına gelmez. Fakat anadili İngilizce olan kişilerde dile hakimiyet, telaffuz ve kültür elementleri tabii ki genelde çok daha yeterli olacaktır. Bunun dışında, bir dil öğretmek, iletişim stratejileri kadar dilbilgisi ve dilbilim bilgisini de gerektirir. Sonuçta, iletişim kurmak amacıyla bir dil öğreniyoruz. Ve yazma, konuşma, telaffuz, tonlama ve hatta beden dilini kapsayan farklı iletişim biçimlerini öğrenmemiz gerekiyor.

Bu nedenle, İngilizce öğretmenlerinin uzun yıllara dayanan deneyime sahip güçlü bir öğretim geçmişine ve profesyonel yaklaşımlara ihtiyacı vardır.

2. Öğrenci referansları

Bir dil okulunun eğitiminin değerlendirmenin bir başka iyi yolu da öğrenci incelemelerine bakmaktır. Ne de olsa bu incelemeler, belirli bir kurs hakkında kursun web sitesinde veya sosyal medyada görünmeyen önemli bilgiler sunabilecek öğrencilerin kendileri tarafından verilmektedir. Ve incelemeleri kontrol etmek için en iyi yerlerden biri Google’da. Sadece Google “kurs incelemeleri….” ve araştırdığınız kursun adını ekleyin. Google, yorumculardan 1-5 yıldız vermelerini (5 yıldız en iyisi) ve isterlerse bir yorum eklemelerini ister. Google incelemelerine bakarken, verilen referansların yanı sıra ortalama yıldız sayısına da baktığınızdan emin olun.

Arkadaşlarına Uygulamayı Öneren Öğrenciler.

3. Öğrenme ortamı ve tesisleri

Araştırmalar, olumlu bir öğrenme ortamının öğrenme sonuçlarında büyük bir fark yarattığını göstermiştir. En iyi öğrenme, etkileşim ve işbirliği yoluyla gerçekleşir. Bu nedenle, pozitif dinamik bir öğrenme ortamı, öğrencilerin kendilerini iyi karşılanmış hissetmelerini sağlar ve kendilerini güvenle ifade etmeleri için onları teşvik eder.

Aynı şey çevrimiçi öğrenme için de geçerlidir. Çevrimiçi ortamda olumlu bir öğrenme ortamı yaratmak çok önemlidir ve bu, en son teknoloji ve etkileşimli öğrenme materyalleri kullanılarak yapılabilir. 

Son olarak, öğretmenler olumlu bir öğrenme ortamı yaratmada çok önemli bir rol oynamaktadır. Okul günlerinize dönüp baktığınızda, sıkıcı öğretmenler tarafından ölesiye sıkıldığınızı hiç şüphesiz hatırlayacaksınız! Ama aynı zamanda harika öğretmenlerden ilham aldığınızı da hatırlıyorsunuz. Olumlu bir öğrenme ortamı yaratabilenler harika öğretmenlerdir. Öğrencilerin ilgisini nasıl çekeceklerini ve tam potansiyellerine ulaşmalarına nasıl yardımcı olacaklarını biliyorlar. Sonuçta, meşgul öğrenciler mutlu öğrencilerdir.

4. İyi müşteri hizmeti

Genellikle bir kursla ilgili ilk deneyiminiz müşteri hizmetleri ile olur. Müşteri hizmetleri deneyiminiz, genellikle ne tür bir öğrenim deneyimi yaşayacağınızın iyi bir göstergesidir. İyi müşteri hizmetleri personeli duyarlı, ilgili ve erişilebilir olacaktır. Ayrıca, sunulan kursların türü hakkında da bilgi sahibi olmalıdırlar. Ne de olsa, sorunlarınıza bir çözüm bulmaya yardımcı olmak onların işidir. Genellikle müşteri hizmetleri size tüm organizasyon hakkında bir resim verir. Yararlıysa, kursunuzla ilgili gelecekte karşılaşacağınız sorunlar için mutlaka yardım alacaksınız.

5. Materyal kalitesi

Öğrenci materyalleri, öğrenme deneyiminin ayrılmaz bir parçasıdır. Öğrenci materyalleri, öğrenci kitaplarını, alıştırma kitaplarını, görsel-işitsel içeriği ve teknolojiyle bütünleştirilmiş materyalleri içerebilir. İyi yazılmış materyaller bize doğru yolda rehberlik eder ve öğrenmeyi kolaylaştırır. Kötü yazılmış materyaller bizi karanlığa ve kafa karışıklığına doğru yönlendirir. İyi bir kurs ararken, kullanılan materyallerin Cambridge University Press, Oxford University Press, Macmillan ve Pearson and Longman gibi saygın yayıncılardan olduğundan emin olun. Kağıtları basitçe dağıtan kursları seçmeyin. Bu, kursun genellikle bağlantısız olduğunu ve net bir müfredat izlemediğini gösterir.

6. Metodoloji

Bir okulun kullandığı metodolojinin de öğrencinin öğrenme çıktısı üzerinde büyük etkisi vardır. Bir dil kursu seçerken, iletişimsel ve etkileşimli bir öğretim metodolojisi kullanan bir kurs seçtiğinizden emin olun. Bir dil öğrenmenin tüm amacı diğer insanlarla iletişim kurmaktır. Bu nedenle, derslerinizde kullanılan öğretim metodolojisinin size güvenle ve akıcı bir şekilde iletişim kurmayı öğrettiğinden emin olmak istersiniz.

İngilizce Öğrenmeyi Metot ile Anlatan Eğitmen

İyi kurslar becerilerinizi harekete geçirmeye odaklanır. Aslında, birçok öğrencinin zaten çok iyi pasif İngilizcesi var. Okumaları iyidir çünkü okulda İngilizce okuma pratiği çoktur. İngilizce şarkılar dinledikleri ve İngilizce filmler izledikleri için dinlemeleri de iyi. Zor olan İngilizcelerini aktif hale getirmektir. İletişimsel bir metodoloji, bu zayıf yönlere odaklanır ve size akıcı ve güvenle İngilizce iletişim kurmanız için gereken pratiği verir.

7. Web sitesi

İngilizce kursu ararken muhtemelen ilk karşılaşacağınız şey onların web sitesi olacaktır. Web sitesi size bir organizasyonun kültürünü gösterir.

Tasarım:

Web sitesi iyi tasarlanmış mı? Sadece tasarıma bakarak dersin kalite odaklı olup olmadığını anlayabilirsiniz. Web sitesinde ne tür insanlar görüyorsunuz. Bunlar birlikte çalışacağınız insanlar.

Net bilgi:

Web sitesi net bilgilerle takip edilmesi kolay mı? Kafa karıştırıcı web siteleri, tüm organizasyonun dağınık olduğunu gösterebilir. Kursları bulmak kolay mı? Aradığınız bilgiler net mi?

Hakkımızda:

Kursun tarihçesini öğrenmek ve organizasyonun arkasındaki kişilerin kim olduğunu görmek için Hakkımızda sayfasına göz atın. Sonuçta, bunlar muhatap olacağınız insanlar.

Para iade garantisi:

Bir kurs size para iade garantisi vermek istiyorsa, hizmetlerinden çok emin olmalıdır! Bu her zaman iyiye işarettir!

İngilizce kursu ararken aramanız gereken temel şeyleri tartıştık!

Bir kursa karar vermeden önce araştırmanız nedeniyle, web sitelerine, sosyal medyalarına bakın ve Google incelemelerini kontrol ettiğinizden emin olun.

Ayrıca arkadaşlarınızdan veya akrabalarınızdan katıldıkları bazı iyi (veya kötü) kurslar hakkında tavsiye isteyebilirsiniz.

Doğru kursu seçmek için harcadığınız zaman, kesinlikle zamandan ve paradan tasarruf etmenize ve başarılı bir öğrenme sonucunu garanti etmenize yardımcı olabilir.

Sonraki Adımlar

Bu kadar çok İngilizce kursu varken hangi kursu seçeceğinizi bilmek zor. Sonuç getirmeyen kurslara dikkat!

Ne yazık ki, doğru kursu seçmek kafa karıştırıcı olabilir.

Pek çok İngilizce kursu İngilizceyi yanlış şekilde öğretiyor. Sonuç getirmeyen işe yaramaz dil alıştırmaları için zaman ve para harcarsınız. Sonunda daha fazla kafa karışıklığı ve özgüven eksikliği hissedersiniz.

Bu doğru değil! Ve neyse ki, bu şekilde olmak zorunda da değil. Birkaç popüler İngilizce konuşma uygulama incelemesini ve karşılaştırmalarını bulabileceğiniz bloglar aşağıdaki linkte mevcuttur: 

https://ingilizcemacerasi.com/

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI