İngilizce Konuşurken Yapılan En Büyük Hatalar Nelerdir?

İngilizce, modern dünyada uluslararası iletişimin dili olarak bilinir ve nereden geliyor olursanız olun ve hangi ana dili konuşursanız konuşun, İngilizce öğrenmenin hem kişisel hem de profesyonel yaşamınızda paha biçilmez olması muhtemeldir. Elbette İngilizce, yeni öğrenenleri çeşitli gramer engelleri ve engellerle sık sık hayal kırıklığına uğratır.Kendini zorlayarak basamakları çıkmak.

İngilizce, modern dünyada uluslararası iletişimin dili olarak bilinir ve nereden geliyor olursanız olun ve hangi ana dili konuşursanız konuşun, İngilizce öğrenmenin hem kişisel hem de profesyonel yaşamınızda paha biçilmez olması muhtemeldir. Elbette İngilizce, yeni öğrenenleri çeşitli gramer engelleri ve engellerle sık sık hayal kırıklığına uğratır.

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği
Kendini zorlayarak basamakları çıkmak.

Yeterince Denememek

En önemli şey ve aynı zamanda da bir dili öğrenmemizin asıl nedeni iletişim kurmaktır. Söyleyecek bir şeyin varsa, onu söyleyecek kelime dağarcığına sahip olmadığını düşünüyorsan bile dene. Hata yapmak, öğrenme sürecinin önemli bir parçasıdır ve yalnızca bildiğiniz dili mükemmel bir şekilde kullanırsanız asla gelişmezsiniz. Risk alın ve çevrenizdeki anadili İngilizce olanlardan sizi düzeltmekten çekinmemelerini isteyin. Size nedenini söyleyemeyebilirler, ancak bir hata yaptığınızda size söyleyebilirler ve bunda utanılacak bir şey yoktur. İngilizce’yi anadili olarak konuşanlar Mandarin, Fransızca, Portekizce veya Arapça’yı konuşmaya çalışırken kulağa o kadar iyi gelen şeyler söyleyemiyorlar, yani sizin de söyleyememeniz gayet doğal.

Sürekli Kendi Anadilinden Çevirmeye Çalışmak

İkinci dil konuşanlar, özellikle önemli bir şey hakkında konuşurken, söylemek istediklerini kendi dillerinde düşünme ve ardından İngilizce’ye çevirmeye çalışma eğilimindedir. Gerçek şu ki, bu sadece çok uzun sürdüğü ve beyninizin yapması gerekenin iki katı kadar çalışmasına neden olduğunuz için değil, aynı zamanda neredeyse hiçbir zaman doğrudan bir çeviri olmadığı için imkansız. Dil seviyeniz biraz basitse, sorun değil! Fikirlerinizi her şekilde iletebilirsiniz. Öğrendiğiniz ifadeleri, cümleleri ve yapıları kullanın. Normal kelime dağarcığınızın bir parçası olmaları için mümkün olduğunca yeni ifadeler kullanın, gelişmenizin tek yolu bu. Bir dilin sadece birbirinden kopuk kelimelerden oluşmadığını unutmayın. Hemen kullanmaya başlayabilmeniz için tümceler, kullanışlı kombinasyonlar ve eşdizimler halinde yeni kelimeler öğrenmeye çalışın.

Yanlış Heceleri Vurgulamak

Telaffuz sadece doğru sesleri çıkarmakla ilgili değildir, hangi seslerin en önemli olduğunu bilmekle de ilgilidir. Telaffuzda, yanlış hece vurgusu, anadili olan ve olmayan kişiler arasındaki yanlış anlamanın en büyük kaynağıdır. İngilizce, kendi doğası gereği vurgulamaların oldukça düzensiz olduğu bir dildir, ve kelime çokluğuyla birlikte belki de öğrenmeyi en çok zorlaştıran özelliği de budur. Artık bunu bildiğinize göre farkında olarak, farkındalığınızı konuşmanıza gerçekten odaklanarak denemeye başlayabilirsiniz. Tabii ki hata yapmayı da unutmayın 🙂

Örneğin aşağıdaki cümledeki “record” ve “perfect” kelimeleri dil bilgisi kullanım amacına göre her seferinde farklı telaffuz edilmektedir:

Pay close attention to whether you’re buying a record or trying to record a song and don’t worry, it takes everyone a long time to perfect a perfect accent.

Birçok öğrenci, özellikle İngilizce öğrenmeye yeni başladıklarında, konuşmanın en zor kısım olduğunu hisseder. Cümleleri bir araya getirmeye ve kendinizi pek rahat hissetmediğiniz bir dilde ifade etmeye başlamak için çok fazla güven ve bilgi gerekir. Öğrenciler daha yetkin hale gelseler bile, konuşmalarında kalıcı olabilen bazı yaygın hatalar vardır. Çoğu o kadar önemli değil, ancak bazıları özellikle anadili İngilizce olan kişilerle konuşurken yanlış anlamalara yol açabilir. Yukarıda değinilen noktalar en önemlileri olup, genel gramer ve ses hatalarının derinine inilmemiştir. 

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI