IELTS Sınav Örnekleri

IELTS tüm dünya genelinde geçerliliği olan bir sınav türüdür. Bu sınava akademik kariyer yapmak isteyenlerin yanında göçmenlik başvurusu yapacak olan bireyler de hazırlanmaktadır. British Council tarafından uygulanan bu sınav, yalnızca bu iki durumda değil; günümüzde iş başvurularında da aranan bir özellik haline gelmiştir.

IELTS tüm dünya genelinde geçerliliği olan bir sınav türüdür. Bu sınava akademik kariyer yapmak isteyenlerin yanında göçmenlik başvurusu yapacak olan bireyler de hazırlanmaktadır. British Council tarafından uygulanan bu sınav, yalnızca bu iki durumda değil; günümüzde iş başvurularında da aranan bir özellik haline gelmiştir.

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği

Böylesi önemli olan bir sınavda başarılı olmak için yapılması gereken şeylerin başında IELTS örnekleri incelemek gelmektedir. IELTS örnek sorulara bakarak sınava hazırlanan bir aday, sistemin mantığını daha rahat kavramakta ve bu sayede başarılı olmaktadır. İçeriğin bundan sonraki kısmında sizlere IELTS sınavı bilgileri verilecek ve ardından IELTS soru örnekleri PDF olarak sunulacaktır.

IELTS Çıkmış Sorular

IELTS çıkmış sorular, her IELTS sınavına hazırlanan adayın daha önce çözmesi gereken sınavlardır. IELTS sınav örneğine göz atan bireyler, bu sayede sınavın zorluk derecesi ve sistemi hakkında genel olarak bilgi sahibi olmaktadır. Bu nedenle çoğu yabancı dil sınavında olduğu gibi; IELTS soruları incelenerek sınava girmek adayın işini kolaylaştıracaktır. 

IELTS’e girmeden önce IELTS çıkmış sorular hakkında araştırma yapmak, IELTS denemeleri çözmek, bireyin sınavda istediği dereceyi elde etmesi konusunda son derece etkili olmaktadır. Bu nedenle IELTS sınavında zorlanmadan istediği puanı almak isteyen herkes IELTS sınav örneklerini çözmek mecburiyetindedir.

İçeriğin bundan sonraki kısımlarını inceleyerek IELTS sınavı hakkında ayrıntılı bilgi edinebilir, ardından IELTS hazırlık PDF ile birlikte çıkmış soruları da inceleyebilirsiniz.

IELTS Sınavı Ne Kadar Sürmektedir?

IELTS sınavı toplamda 2 saat 45 dakikadan oluşmaktadır.

IELTS Sınavı Kaç Bölümdür?

IELTS sınavı, dört bölümden oluşmaktadır.

  • Listening ( Dinleme) – 30 dakika süreli
  • Reading ( Okuma) – 60 dakika süreli
  • Writing ( Yazma) – 60 dakika süreli
  • Speaking ( Konuşma) – 10 – 15 dakika sürelidir.

IELTS Sınavı Hangi Bölümlerden Oluşmaktadır?

IELTS sınavında dört ana bölüm bulunmaktadır. Bunlar:

  • Listening
  • Reading
  • Writing ve
  • Speaking’dir.

IELTS Okuma (Reading) Sınavı

IELTS okuma sınavında adaylara 3 farklı metin okutulmaktadır. Bu metinleri adayların genel olarak anlaması, fikirleri belirlemesi ve metindeki argümanları keşfetmesi istenmektedir.  Sınav 40 sorudan oluşmaktadır ve 60 dakika süre verilmektedir.

IELTS Yazma (Writing) Sınavı

IELTS, akademik açıdan bireylerin yetkinliğini de ölçtüğünden buradaki writing bölümü son derecede önem arz etmektedir. Buradaki sınav da iki bölümden oluşmaktadır: İlk bölümde resmi bir dil kullanarak, görsel ya da çeşitli verilerin kıyaslanması ve analitik bir yorum yapılması beklenmekte; ikinci bölümde ise bir konu hakkında yazı yazılması istenmektedir.

IELTS soru örnekleri şunlardır:

1-Tourism has increased so much over the last 50 years that it is having a mainly negative impact on local inhabitants and the environment. However, others claim that it is good for the economy.

Discuss the advantages and disadvantages of tourism and give your own opinion.

2- Overpopulation is the world’s most serious environmental problem.

To what extent do you agree or disagree with this statement?

3- Students are becoming more and more reliant on the Internet. While the Internet is convenient, it has many negative effects and its use for educational purposes should be restricted.

How far do you agree with this statement?

IELTS Dinleme (Listening) Sınavı

IELTS sınavı, Academic (Akademik) ve General (Genel) olarak iki ana türe ayrılmaktadır. Academic sınav, anadil olarak İngilizce kullanılan ülkelerde eğitim almak isteyen bireyler için uygulanmaktadır.  General sınavın uygulama alanı ise, çalışma ve göçmenlik hakkına ilişkindir. İki alanda da Listening ve Speaking bölümleri ortaktır.

IELTS Dinleme sınavında esas olan şey, adayın kendisine dinletilen materyali ne kadar anladığı, yorumlayabildiği ve doğru anlayıp anlamadığıdır. Dinleme sınavında 4 adet İngilizce ses kaydı dinletilmekte ve ardından bunlara ilişkin 40 soru sorularak 30 dakika verilmektedir.

IELTS Konuşma (Speaking) Sınavı

IELTS Konuşma sınavında esas olarak adayın konuşma yeterliliği ölçülmektedir. Bunun yanı sıra sınava giren kişilerin günlük kullandı dil, kelimeler, deyimler ve fikrinizi ne kadar yerinde ilettiğiniz ölçülmekte ve sınav puanında belirleyici olmaktadır.

Bölüm 1: Genel olarak günlük dil kullanımına bakılmaktadır. Bu bölümde sorulan sorular: günlük hayat, aile, iş ve ev gibi konulardan oluşmaktadır.

Bölüm 2: Sınav görevlisi size bu bölümün başında bir görev kartı vermektedir. Bu görev kartında hangi konu hakkında konuşulması istendiği net bir biçimde belirtilmiştir. Başlamadan önce 1 dakika süre verilmekte; ardından konuya ilişkin 2-3 dakikalık bir hitap beklenmektedir.  

Bölüm 3: Bölüm 2’deki sorulardan daha zor sorular sorulmakta ve bu tip sorulara da yanıt aranmaktadır. Genellikle sorular soyut kavramlardır.  

IELTS örnek konuşma soruları ise şöyledir:

  • Who do live with? – Bölüm 1
  • Are you good at art? – Bölüm 2
  • Is family important in your country? – Bölüm 3

IELTS Hazırlık Kitabı PDF

Aşağıda sizler için IELTS Deneme PDF verilmiştir. Yer alan IELTS çıkmış sorular sayesinde sınav hakkında daha net bir bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu sayede IELTS çalışma hususunda ilerleyerek sınavda kısa süre içinde başarı elde edebilirsiniz.

IELTS Sınavına Eşdeğer Sınavlar Hangileridir?

IELTS sınavı dünya genelinde pek çok ülkede uygulansa da; ülkemizde gerçekleştirilen diğer sınavlarla karşılaştırıldığında bazılarıyla denklikler taşımaktadır. Örneğin IELTS sınavında alınan bir puan, YDS ya da YÖKDİL için de geçerli olmaktadır. IELTS sınavına bu açıdan bakıldığında eş değer olan sınav türleri şunlardır:

IELTS ve TOEFL Arasındaki Farklar Nelerdir?

Bu soruya yanıt vermeden evvel kısaca TOEFL sınavı nedir sorusunun cevabı net bir biçimde ortaya konmaktadır. TOEFL sınavı ile IELTS sınavına ilişkin temel farklardan biri sınavın TOEFL’dan kısa olduğudur. TOEFL 4 saat gibi bir süre sürerken IELTS, yukarıda bahsettiğimiz üzere 2 saat 40 dakika içinde sonlandırılmaktadır.

İki sınava ilişkin bir diğer fark da soru tiplerine ilişkindir. TOEFL sınavında sadece çoktan seçmeli sorular bulunurken; IELTS sınavında klasik sorular da ortaya konmuştur. Aynı zamanda TOEFL sınavı sadece bilgisayar ortamında gerçekleştirilirken; IELTS sınavı 2 türden oluşmakta ve bilgisayar ortamında uygulanmaktadır.

Genel hatlarıyla incelendiğinde IELTS ve TOEFL yapı olarak farklı sınavlardır. Ancak her ikisi de bireylerin İngilizce seviyelerinin ne derece olduğunu saptamak amacıyla uygulanmaktadır. TOEFL sınavı seçmeli bir sınav olduğu için öğrencilerin seçenekler arasındaki farkları ölçmesi, analitik bir biçimde akıl yürütmeleri beklenmektedir. Oysa IELTS daha çok bireylerin kendilerini ne denli ifade edebildiklerine yönelik bir ölçüm amaçlamaktadır.

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği

2 thoughts on “IELTS Sınav Örnekleri

  1. merhaba pdf örnek soruların cevaplarını nerden bulabilirim mail gönderir misiniz?
    teşekkürler…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI