4. Sınıf Ünite 4 Free Time: İngilizce Testleri ve Çözümleri

4. Sınıf Ünite 4 Free Time: İngilizce Testleri ve Çözümleri

Kolayca İngilizce Kelime Öğrenmek İster misin?

İnter İngilizce: Kullandığı özel yöntemle kolayca kelime öğretiyor.

Ücretsiz İndirip Deneyin !

4. sınıf 4. ünite Free Time, bireylerin boş zamanlarını nasıl değerlendirmekten hoşlandığını ifade etmelerini öğreten bir konudur. Bu ünitede hobiler ve boş zaman aktiviteleri ile ilgili kelime öğretimi yapılır. Ayrıca “like-dislike-hate” yardımcı fiillerinin kullanımı da öğretilen konular arasında yer alır. Ünitede işlenen son konu ise bir konuşma sırasında, karşınızdakini daha iyi anlamak için sorabileceğiniz sorular ve kurabileceğiniz cümlelerdir.

Aşağıda yer alan 4. sınıf 4. ünite İngilizce kelimeleri ve çevirilerine, sizin için hatırlatma olması amacıyla göz gezdirebilirsiniz. Ayrıca bu sayede, test sorularını daha kolay çözebilirsiniz.

PuzzlebulmacaShe loves doing scenery puzzles. (O manzara yapbozu yapmayı sever.)
PlayoynamakWhen I was a kid, we used to play games in the streets. (Ben çocukken, sokaklarda oyunlar oynardık.)
Plant a treeağaç dikmekWe have planted a lot of fruit tree in our garden. (Biz bahçemize birçok meyve ağacı diktik.)
SlowyavaşDaniel works too slowly so he stays at office a few more hours. (Daniel çok yavaş çalışır bu yüzden ofiste birkaç saat daha fazla kalır.)
FlowerçiçekGetting flowers as a gift makes people happy. (Hediye olarak çiçek almak insanları mutlu eder.)
SungüneşA lot of people come here to watch the sunrise. (Birçok insan buraya güneşin doğuşunu izlemeye gelir.)
StaryıldızOn the American flag, there’s a star for every state. (Amerikan bayrağında her eyalet için bir yıldız vardır.)
MarblesmisketlerNowadays, ıt is very hard to see children who is playing with marbles. (Bu günlerde, misketlerle oynayan çocuklar görmek çok zordur.)
WatchizlemekDo you want to watch a horror movie? (Bir korku filmi izlemek ister misin?)
Weekendhafta sonuThe weekend is great to have time with yourself. (Haftasonu kendinle vakit geçirmek için harikadır.)
SwimyüzmekSwimming is an ideal sport to shape your body. (Yüzmek, vücudunu forma sokmak için ideal bir spordur.)
Table tennismasa tenisiİbrahim Gündüz is a Turkish tables tennis player. (İbrahim Gündüz Türk masa tenisi oyuncusudur.)
BadmintonbadmintonI used to play badminton, but I do not any more. (Badminton oynardım fakat artık oynamıyorum.)
Colorboyamak, renkThere are lots of color in the world. (Dünyada birçok renk vardır.)
You are welcomeRica ederim“You are welcome” is said in return for “Thank you”. (“Bir şey değil”, “teşekkür ederim” e karşılık olarak söylenir.)
BasketballbasketbolSome people play basketball to increase in length. (Bazı insanlar boyunu uzatması için basketbol oynarlar.)
Smellkoklamaksmell smoke in the elevator. (Asansörde duman kokusu alıyorum.)
KiteuçurtmaWe did our kite ouselves. (Biz uçurtmamızı kendimiz yaptık.)
ChesssatrançIf you like, I will teach you to play chess. (İsterseniz, ben size satranç oynamayı öğretirim.)
Comicçizgi romanI heard that you had several comics. (Duydum ki senin birçok çizgi romanın varmış.)
Helpyardım etmekI said “How can I help you?”. (“Nasıl yardımcı olabilirim?” dedim.)
Pleaselütfen“Please” is used to tone down imperative sentences. (“Lütfen” emir cümlelerini yumuşatmak için söylenir.)
Computer gamesbilgisayar oyunlarıThere are a lot of computer game categories you can like. (Sevebileceğin birçok bilgisayar oyunu kategorisi vardır.)
LearnöğrenmekIn our age, there are a lot of sources you can use to learn something. (Çağımızda, bir şeyler öğrenmek için kullanabileceğin birçok kaynak vardır.)
Riding a scooterscooter’a binmekRiding a scooter was hard for me but by doing pratice regularly, now I can ride it easily. (Skuter sürmek benim için zordu ama düzenli olarak pratik yaparak, şuan kolayca sürebiliyorum.)

4. sınıf İngilizce 4. ünite boş zaman aktiviteleri ile ilgili kelimeler tablosu:

climbing : tırmanma
dancing : dans etme
doing puzzle : yapboz yapmak
drawing a picture : resim çizme
drive: araba süğrmek
fishing : balık avı
flying a kite : uçurtma uçurma
free time: boş zaman
jogging : tempolu ve yavaş koşu
learning english : ingilizce öğrenme
listening to music : müzik dinleme
playing chess : satranç oynama
playing computer games : bilgisayar oyunları oynama
playing football : futbol oynama
playing hopscotch : sek sek oynama
playing table tennis : ping pong oynama
playing tag : ebelemece oyunu
playing volleyball : voleybol oynama
playing with marbles : misket oynama
playing with toys : oyuncaklarla oynama
readin a book: kitap okumak
riding a bike : bisiklete binme
running : koşma
shopping : alış veriş yapma
skipping a rope : ip atlama
singing: şarkı söylemek
skating: patenle/ kaykayla kaymak
skip rope: ip atlamak
speaking english : ingilizce konuşma
swimming : yüzme
swinging : sallanma
taking photos : resim çekme
watch tv : tv izlemek
watching cartoons : çizgi film izleme

4.Sınıf İngilizce 4. Ünite Free Time bölümünde 3 ayrı test örneği, 1 boşluk doldurma, 1 hatırlama testi, 1 tane de nesne tanımlama testi bulunmaktadır.

İngilizce 4. Sınıf 4. Ünite Test Örneği 1

Bu testte toplamda 15 soru bulunmaktadır. Aşağıda verilen cümleleri dikkatlice okuyunuz ve soru köküne göre sizden istenilen doğru cevabı bulmaya çalışınız.

Hepimiz İngilizce öğreniyoruz, problem unutma da.

İnter İngilizce: Kullandığı özel yöntemle kolayca kelime öğretiyor.

Ücretsiz İndirip Deneyin !

1.  Zeynep is ………………………………….………………. .

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

A.) reading

B.) dancing       

C.) cooking

D.) eating

Sorunun doğru cevabı C seçeneğidir.

2.) Are they singing ?

Yukarıdaki cümledeki soruya, görseli dikkate alarak, verilmesi gereken cevap hangisidir?

A.)   Yes, they are.

B.)   No,they aren’t.

C.)  Yes,she is.       

D.) Yes, he is.

Sorunun doğru cevabı A seçeneğidir.

3.  Are they playing football ?

Yukarıdaki cümledeki soruya, görseli dikkate alarak, verilmesi gereken cevap hangisidir?

A.)  Yes, they are.

B.)  No,they aren’t.

C.)  Yes,she is.       

D.) No, he is not.

Sorunun doğru cevabı B seçeneğidir.

4. Is Deniz running ?

Yukarıdaki cümledeki soruya, görseli dikkate alarak, verilmesi gereken cevap hangisidir?

A.)  Yes, he is.        

B.)  Yes,she is.        

C.)  Yes,it is.

D.) No, he is not.

Sorunun doğru cevabı A seçeneğidir.

5.) Yaren is  ………………………………………..    .

Yukarıdaki cümledeki soruya, görseli dikkate alarak, verilmesi gereken cevap hangisidir?

A.) crying         

B.)  flying      

C.)  singing

D.) listening

Sorunun doğru cevabı A seçeneğidir.

6.) What is Ahmet  doing ?

Yukarıdaki cümledeki soruya, görseli dikkate alarak, verilmesi gereken cevap hangisidir?

A.) He is playing tennis.

B.) He is playing football.        

C.) He is playing handball.

D.) He is studying.

Sorunun doğru cevabı A seçeneğidir.

7.) Is Melike reading a book ?

Yukarıdaki cümledeki soruya, görseli dikkate alarak, verilmesi gereken cevap hangisidir?

A.) Yes, he is.

B.) Yes, it is.

C.) Yes,she is.

D.) No, she isn’t.

Sorunun doğru cevabı D seçeneğidir.

8.) What are they doing ?

Yukarıdaki cümledeki soruya, görseli dikkate alarak, verilmesi gereken cevap hangisidir?

A.)  They are dancing

B.)  They are cooking .       

C.)  They are rafting .          

D.) They are working.

Sorunun doğru cevabı A seçeneğidir.                                                  

9.) A: ……………………………… do you feel, today?   

      B: I am angry.

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

A. How   B. When      C. Who D.) Why

Sorunun doğru cevabı A seçeneğidir.

10.) “ O erkek bisiklete binemez” cümlesinin İngilizcesi hangi seçenekte verilmiştir?

A. He can’t play guitar.

B. He can’t ride a bike.

C. He can’t fly a kite.

D.) He cannot speak English.

Sorunun doğru cevabı B seçeneğidir.

11.) “O kız yüzebilir” cümlesinin İngilizcesi hangisidir?

A. ) He can swim. 

B.) She can swim

C.) He can climb a tree.

D.) It can fly.

Sorunun doğru cevabı B seçeneğidir.

12.) Can he play football?

Yukarıdaki cümledeki soruya verilmesi gereken cevap hangisidir?

A.) Yes,she can 

B.) Yes, he can

C.) no, she can’t

D.) no, you can’t

Sorunun doğru cevabı B seçeneğidir.

13.) The clock is  ……………………  . 

A.) rectangle         

B.) square

C.)  round    

D.) triangle        

Sorunun doğru cevabı B seçeneğidir.

14.) O hayvan hızlı koşabilir.  cümlesinin İngilizcesi hangisidir?

A.) It can’t run fast  

B.) It can swim

C.) It can run fast

D.) It can walk

Sorunun doğru cevabı C seçeneğidir.

15.) Can an elephant fly?

A. Yes, it can.      B.  No, it can’t.      C. Yes, it is. D.) Yes, it could.

Sorunun doğru cevabı B seçeneğidir.

İngilizce 4. Sınıf 4. Ünite Test Örneği 2

Bu testte toplamda 15 soru bulunmaktadır. Aşağıda verilen cümleleri dikkatlice okuyunuz ve soru köküne göre sizden istenilen doğru cevabı bulmaya çalışınız.

1.) Is a rabbit  fast?

Yukarıdaki cümledeki soruya verilmesi gereken cevap hangisidir?

A.) Yes, it is            B.) Yes, he is        C.) No, it isn’t D.) No, ,it cannot.

Sorunun doğru cevabı A seçeneğidir.

2.)What is she doing?

Yukarıdaki cümledeki soruya, görseli dikkate alarak, verilmesi gereken cevap hangisidir?

A.) She is cooking.

B.) She is eating.

C.) She is crying.

D.) She is playing the guitar.

Sorunun doğru cevabı C seçeneğidir.

3.) The ball is   …………….……………  .

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

A.) square        B.) triangle      C.) round D.) star

Sorunun doğru cevabı C seçeneğidir.

4.) I like ……………………. .

satranç seviyor

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere,  görsel dikkate alınarak, aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?


A.) playing table tennis
B.) drawing
C.) playing chess
D.) coloring books

Sorunun doğru cevabı C seçeneğidir.

5.) I like …………………… .

drawing

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere, görsel dikkate alınarak, aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?


A.) playing with marbles
B.) reading comics
C.) watching cartoons
D.) drawing

Sorunun doğru cevabı D seçeneğidir.

6.) I like ………………….. .

ingilizce 4 3.ünite testi

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere görsel dikkate alınarakaşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?


A.) playing football
B.) dancing
C.) riding a bike
D.) flying a kite

Sorunun doğru cevabı C seçeneğidir.

7.) I don’t like …………….. .

sallanmayı sevmiyor

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere görsel dikkate alınarakaşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?


A.) swinging
B.) singing
C.) riding a bike
D.) running

Sorunun doğru cevabı A seçeneğidir.

8.) I don’t like …………. .

koşan adam

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere görsel dikkate alınarakaşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?


A.) dancing
B.) running
C.) singing
D.) skipping a rope

Sorunun doğru cevabı B seçeneğidir.

9.) I don’t like ………… .

izlemeyi sevmiyor

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere görsel dikkate alınarakaşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?


A.) reading comics
B.) watching cartoons
C.) drawing
D.) learning English

Sorunun doğru cevabı B seçeneğidir.

10.) Ali : …………… you like playing computer games?
Dilara : Yes, I do.

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

A) Do     B) Are     C) Is     D) Am

Sorunun doğru cevabı A seçeneğidir.

11.) Sıla : Do you like swinging?
Hilal : Yes, …………….. .

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

A) I don’t     B) I am     C) I’m not     D) I do

Sorunun doğru cevabı D seçeneğidir.

11.) Eren : Do you like playing with marbles?
Beyza : No, ……………

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

A) I don’t     B) I am     C) I’m not     D) I do

Sorunun doğru cevabı A seçeneğidir.

12.) Jerry : ………………………………………..?
Greg : Yes, I like learning English.

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

A) Are you English?
B) Where are you from?
C) Do you like learning English?
D) What’s your favourite lesson?

Sorunun doğru cevabı C seçeneğidir.

13.)

I like flying a kite, ………. I don’t like playing with marbles.

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

A) and     B) but     C) do you     D) no

Sorunun doğru cevabı B seçeneğidir.

14.) I like learning English. ……………… like learning English?

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

A) and     B) but     C) do you     D) no

Sorunun doğru cevabı C seçeneğidir.

15.) “Do you like playing table tennis?”

Yukarıda yer alan soruya verilebilecek cevap hangisidir?

A) Yes, I do.
B) Yes, I don’t.
C) No, I do.
D) No, I not.

Sorunun doğru cevabı A seçeneğidir.

İngilizce 4. Sınıf 4. Ünite Test Örneği 3

Bu testte toplamda 15 soru bulunmaktadır. Aşağıda verilen cümleleri dikkatlice okuyunuz ve soru köküne göre sizden istenilen doğru cevabı bulmaya çalışınız.

1.) Resimdeki aktivite hangi seçenekte verilmiştir?


A) dancing
B) swinging
C) drawing
D) playing with dolls

Sorunun doğru cevabı D seçeneğidir.

2.) Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?

A) Learning – English
B) Reading – Cartoons
C) Playing – with marbles
D) Playing – books

Sorunun doğru cevabı D seçeneğidir.

3.) I like ………………….. .

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere görsel dikkate alınarakaşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

A) watching cartoons
B) playing table tennis
C) playing with marbles
D) playing hopscotch

Sorunun doğru cevabı B seçeneğidir.

4.) I like ……………….. .

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere görsel dikkate alınarakaşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

A) reading comics
B) watching cartoons
C) singing
D) learning English

Sorunun doğru cevabı D seçeneğidir.

5.) I don’t like …………………. .

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere görsel dikkate alınarakaşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

A) dancing
B) reading comics
C) watching cartoons
D) playing computer games

Sorunun doğru cevabı D seçeneğidir.

6.) “I like playing……………………. .”
Yukarıdaki cümleleri aşağıdakilerden hangisi tamamlayamaz?

A) cartoons
B) computer games
C) football
D) table tennis

Sorunun doğru cevabı A seçeneğidir.

7.) “ I don’t like skipping …………………………….. .”
Yukarıdaki cümleyi aşağıdaki seçeneklerden hangisi tamamlayabilir?

A) cartoons
B) comics
C) hopscotch
D) a rope

Sorunun doğru cevabı D seçeneğidir.

8.) Sıla : Do you like reading books?
Zeynep : …………………….

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

A) Yes, you do.
B) No, you don’t.
C) Yes, I do.
D) No, I’m not.

Sorunun doğru cevabı C seçeneğidir.

9.) I …………….. playing football, but I don’t like playing table tennis.

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

A) like
B) don’t like
C) you
D) do

Sorunun doğru cevabı A seçeneğidir.

10.) I like drawing, but I ………….. like coloring books.

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

A) like
B) don’t
C) don’t like
D) do

Sorunun doğru cevabı C seçeneğidir.

11.)

Mike : Do you like riding a bike?
Frank : Yes, I do. ……………………., too?
Mike : Yes, I do.

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

A) Do you like riding a bike
B) I like riding a bike
C) I don’t like riding a bike
D) Do I like riding a bike

Sorunun doğru cevabı A seçeneğidir.

12.) I …………….. reading comics, but I ……………… coloring books.

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

A) like / like
B) like / don’t like
C) don’t like / don’t like
D) do like / do like

Sorunun doğru cevabı B seçeneğidir.

13.) I don’t like ……………….. .

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

A) play chess
B) singing
C) skip a rope
D) swing

Sorunun doğru cevabı B seçeneğidir.

14.) Aşağıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

Amanda : …………………… dancing?
Sally : Yes, I do.

A) I like
B) You do like
C) Do you like
D) Do I like

Sorunun doğru cevabı C seçeneğidir.

İngilizce 4. Sınıf Free Time Ünitesi Boşluk Doldurma Testi

Bu testte toplamda 15 soru bulunmaktadır. Aşağıda verilen cümleleri dikkatlice okuyunuz ve soru köküne göre sizden istenilen doğru cevabı bulmaya çalışınız.

1.)

Sarah : Good evening, Tony,
Tony: Good evening Sarah.
Sarah : What’s your favourite activity ?
Tony : ………………………………. me ?
Sarah : What’s your favourite activity ?
Tony : I like swimming. What …………….…….. you?
Sarah : Me too. Do you like reading books ?
Tony: Slowly ………………..
Sarah: Do you like reading books ?
Tony: Hmmm.ya !
Sarah: Can you ………………………………….., please ?
Tony: Ohh, yes. I love reading.

Yukarıdaki paragrafta yer alan boşlukları, sırasıyla doğru şekilde dolduran ifadeler hangi seçenekte verilmiştir?

A.) Please- pardon-say that again-about

B.) Say that again- please- about- please

C.) Pardon- about- please- say that again

D.) say that again- please- about- pardon

Sorunun doğru cevabı C seçeneğidir.

2.) Mary ……………………….. (like / eat) sweets. Every morning she …………….
(have) coffee with a lot of sweets and chocolate. For lunch she and her friends
often ……………….. (eat) sweets or ice-cream. She ……………………… (not /
like / eat) fruit or vegetables. She ……………………… (eat / never) eggs or
cheese. Today she ………………….. (be) sick. She …………………… (sleep)
in her room.

Yukarıdaki paragrafta yer alan boşlukları, sırasıyla doğru şekilde dolduran ifadeler hangi seçenekte verilmiştir?

A.) has- eats- doesn’t like- is- sleeps- doesn’t like- never eats

B.) doesn’t like- has- eat- doesn’t like- never eats- is- sleeps

C.) doesn’t like- eats- is- has- never eats- sleeps- eat- doesn’t like

D.) eats- has- is- sleeps- doesn’t like- doesn’t like- eat -never eats

Sorunun doğru cevabı B seçeneğidir.

3.) Dear Chilli,
I have a fantastic holiday in Jamaica. It is hot and the sea is blue and lovely.
I ……………… by plane from London to Kingston. I really ……………….. the flight. It is
eight hours long but I …………………..at all because I …………………. so excited.
See you soon!

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yerlere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

A.) travel- enjoy- don’t sleep- am

B.) am- travel- don’t sleep- enjoy

C.) don’t sleep- enjoy- am- travel

D.) enjoy- travel- am- don’t sleep

Sorunun doğru cevabı A seçeneğidir.

4.) During that flight I ………………….. to music, ………………….. a film and ……………….
to the girl in the seat next to me.
I …………………… with my aunt and uncle in Kingston. They …………………. me
on a trip to Montego Bay. We …………………. at an Orchid Farm.

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yerlere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

A.) listen- watch- talk- stay- invite

B.) watch- listen- talk- invite- stay

C.) invite- stay- talk- listen- watch

D.) talk- stay- listen- watch- invites

Sorunun doğru cevabı A seçeneğidir.

5.)

indir



Jennifer likes ………………………

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?
A) Playing with marbles
B) Watching cartoons
C) Skipping rope
D) Drawing a picture

Sorunun doğru cevabı C seçeneğidir.

6.)

indir

John likes ……………………

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?
A) Playing chess.
B) Flying a kite.
C) Watching Tv.
D) Listening to music

Sorunun doğru cevabı B seçeneğidir.

7.) …… Melisa like reading a book ?

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

A) do
B) is
C) are
D) does

Sorunun doğru cevabı D seçeneğidir.

8.) Sercan …………….. playing the piano, but he ……………. singing songs.

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?
A) likes / don’t like
B) don’t like / likes
C) doesn’t like / like
D) likes / doesn’t like

Sorunun doğru cevabı D seçeneğidir.

9.)

5TRKyeXGc

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

Demet: What do you like doing ?
Gonca: ………………………………….
A) I like watching cartoons.
B) I like skipping a rope.
C) I like playing chess.
D) I like reading comics

Sorunun doğru cevabı C seçeneğidir.

10.)

boy-riding-bicycle

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

Ahmet: What does Mert like doing ?
Ali: ……………………………………


A) He likes driving a car.
B) He likes dancing.
C) He likes flying a kite.
D) He likes riding a bike

Sorunun doğru cevabı D seçeneğidir.

11.) Ceyda: Do you like fishing ?
Tarık: ……………………………….

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?
A) Yes, I do.
B) Yes, I don’t.
C) No, I do.
D) No, he doesn’t

Sorunun doğru cevabı A seçeneğidir.

12.) Sezen: …………………………………
Ebru: Yes, I do.

Clipart simidiyle denizde yüzen çocuk | Yeni Slayt

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?
A) Do you like singing ?
B) Do you like swinging ?
C) Do you like swimming?
D) Do you like doing puzzles ?

Sorunun doğru cevabı C seçeneğidir.

13.) Mehmet: Does your brother like playing tennis ?
Polat: Yes, ……………….

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?
A) He doesn’t.
B) He is.
C) He isn’t.
D) He does.

Sorunun doğru cevabı D seçeneğidir.

14.)

hopscotch

Pelin: ……………………………………….
Can: Yes, she does.

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?


A) What does she like doing ?
B) Does she like playing hopscotch ?
C) Does she like playing marbles ?
D) What does she like ?

Sorunun doğru cevabı B seçeneğidir.

15.)

images (1)

Aydın: What do you like doing ?
Metin: ………………………………….

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?


A) I like doing homework.
B) I like reading a book.
C) I like listening to music.
D) I like playing chess

Sorunun doğru cevabı B seçeneğidir.

İngilizce 4. Sınıf Free Time Ünitesi Simple Present Tense Hatırlama Testi

Bu testte, Simple Present Tense konusuna ait, toplamda 15 soru bulunmaktadır. Aşağıda verilen cümleleri dikkatlice okuyunuz ve soru köküne göre sizden istenilen doğru cevabı bulmaya çalışınız.

1. The children ………………………….. (play) outside every day.

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

A.) played

B.) plays

C.) are playing

D.) were playing

Sorunun doğru cevabı B seçeneğidir.

2. She usually ………………………. (read) the book in the morning.

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

A.) read

B.) reads

C.) reading

D.) was reading

Sorunun doğru cevabı B seçeneğidir.

3. She …………………………… (do) her homework every Sunday.

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

A.) do

B.) does

C.) is doing

D.) did

Sorunun doğru cevabı B seçeneğidir. 

4. I always  ………………………… (eat) my dinner with my family.

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

A.) eating

B.) ate

C.) have eaten

D.) eat

Sorunun doğru cevabı D seçeneğidir.

5. ……………………………. (you / want) a hamburger?

Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

A.) Do you want

B.) Does you want

C.) Is you want

D.) Does she want

Sorunun doğru cevabı A seçeneğidir.

6. Where are you from?

Yukarıdaki soruya verilebilecek cevap hangisidir? 

A) I’m from Canada.

B) It’s three o’clock.

C) I’m at the cinema.

D) I live in İstanbul. It’s a great city.

Sorunun doğru cevabı A seçeneğidir.

7. Where do you live?

Yukarıdaki soruya verilebilecek cevap hangisidir?

a) I live in İstanbul. It’s a great city.

b) I’m not from London. I’m from Manchester.

c) Yes, I’m a student at high school. 

d) She is very friendly. We like her a lot.

Sorunun doğru cevabı A seçeneğidir.

8. What is your favorite game?

Yukarıdaki soruya verilebilecek cevap hangisidir?

a) My favorite football team is Galatasaray.

b) This is Selma. We’re in the same class.

c) It’s chess. I play it almost every day.

d)  I’ve got many friends.

Sorunun doğru cevabı C seçeneğidir.

9. Who is your English teacher?

Yukarıdaki soruya verilebilecek cevap hangisidir?

a) She is very friendly. We like her a lot.

b) I don’t know her name. She has got fair hair and green eyes.

c) She lives in a big house.

d) No, she is a secretary

Sorunun doğru cevabı B seçeneğidir.

10. Is Mrs Brown a secretary?

Yukarıdaki soruya verilebilecek cevap hangisidir?

a) No, she isn’t. She is a nurse in the state hospital.

b) Yes, he is. He is very important to the company.

c) No, she is a secretary

d) Yes, there’s one in the High Street.

Sorunun doğru cevabı C seçeneğidir.

11. What do you do?

Yukarıdaki soruya verilebilecek cevap hangisidir?

a) I am a singer. I sing at children’s shows.

b) I’m Brazilian. I was born and grew up there.

c) I’ve got many friends.

d) I can speak German and French.

Sorunun doğru cevabı  A seçeneğidir.

12. Which languages can you speak?

Yukarıdaki soruya verilebilecek cevap hangisidir?S

a) No, we can speak only Turkish.

b) Sorry, but I can’t speak German or French.

c) I can speak German and French.

d) None. She’s an only child.

Sorunun doğru cevabı C seçeneğidir.

13. Excuse me; is there a hospital near here?

Yukarıdaki soruya verilebilecek cevap hangisidir?

a) If I were you, I’d take a taxi.

b) There is a bus stop across the street.

c) Yes, there’s one in the High Street.

d)  I’m sorry. We don’t like aliens here.

Sorunun doğru cevabı C seçeneğidir.

14. How can I get to the bank, please?

Yukarıdaki soruya verilebilecek cevap hangisidir?

a) I’m sorry. We don’t like aliens here.

b) Open the door. Go to the kitchen. Take some cheese and olives.

c) Go down the street. Take the second right. It’s on the left.

d) I’ve got three brothers but no sisters.

Sorunun doğru cevabı C  seçeneğidir.

15. How many brothers or sisters has Suzan got?

Yukarıdaki soruya verilebilecek cevap hangisidir?

a) None. She’s an only child.

b) I’ve got three brothers but no sisters.

c) Her parents haven’t got any children yet.

d) Open the door. Go to the kitchen

Sorunun doğru cevabı A seçeneğidir.

İngilizce 4. Sınıf Free Time Ünitesi Nesne Tanımlama Testi

Bu testte toplamda 15 soru bulunmaktadır. Aşağıda verilen cümleleri dikkatlice okuyunuz ve soru köküne göre sizden istenilen doğru cevabı bulmaya çalışınız.

1.)

Resimdeki eylemi tanımlayan şıkkı seçiniz.

A) Solving puzzles
B) Swimming
C) Taking pictures
D) Playing the flute

Doğru cevap C seçeneğidir

2.)

Resimdeki nesneyi tanımlayan şıkkı seçiniz.

A) Kite
B) Mouse
C) Plane
D) Teddy bear

Doğru cevap A seçeneğidir.

3.)

Şövalye bir satranç tahtası ve satranç parça sonbahar animasyon aşağı  koymak. | Telifsiz video © urizen00 | Stok çekim #90067544

Resimdeki nesneyi tanımlayan şıkkı seçiniz.

A) Book
B) Chess
C) Computer
D) Teddy bear

Doğru cevap B seçeneğidir.

4.)

Resimdeki nesneyi tanımlayan şıkkı seçiniz.

A) Book
B) Calculator
C) Computer
D) Printer

Doğru cevap C seçeneğidir.

5.)

Resimdeki eylemi tanımlayan şıkkı seçiniz.

A) Dancing
B) Swimming
C) Running
D) Diving

Doğru cevap D seçeneğidir.

6.)

Resimdeki eylemi tanımlayan şıkkı seçiniz.

A) Dancing
B) Swimming
C) Running
D) Flying

Doğru cevap A seçeneğidir.

7.)

Resimdeki eylemi tanımlayan şıkkı seçiniz.

A) Jumping
B) Swimming
C) Running
D) Flying

Doğru cevap D seçeneğidir.

8.)

Resimdeki eylemi tanımlayan şıkkı seçiniz.

A) Solving puzzles
B) Swim
C) Cooking
D) Playing football

Doğru cevap D seçeneğidir.

9.)

Resimdeki eylemi tanımlayan şıkkı seçiniz.

A) Eating
B) Swim
C) Cooking
D) Playing the flute

Doğru cevap C seçeneğidir.

10.)

Resimdeki eylemi tanımlayan şıkkı seçiniz.

A) Solving puzzles
B) Swim
C) Ride a bike
D) Playing the flute

Doğru cevap A seçeneğidir.

11.)

Resimdeki eylemi tanımlayan şıkkı seçiniz.

A) Sing a song
B) Drive a car
C) Ride a bike
D) Play the piano

Doğru cevap B seçeneğidir.

12.)

Resimdeki eylemi tanımlayan şıkkı seçiniz.

A) Drive a car
B) Sing a song
C) Ride a bike
D) Play the piano

Doğru cevap D seçeneğidir.

13.)

Resimdeki eylemi tanımlayan şıkkı seçiniz.

A) Drive a car
B) Play the guitar
C) Ride a bike
D) Play chess

Doğru cevap B seçeneğidir.

14.)

Resimdeki eylemi tanımlayan şıkkı seçiniz.

A) Drive a car
B) Jump
C) Ride a bike
D) Swim

Doğru cevap C seçeneğidir.

15.)

Learning to ride scooter vektörler | Learning to ride scooter vektör  çizimler, vektörel grafik | Depositphotos®

Resimdeki eylemi tanımlayan şıkkı seçiniz.

A) Dancing
B) Riding a scooter
C) Running
D) Diving

Doğru cevap B seçeneğidir.

İngilizce 4. Sınıf Diğer Ünite Testleri

4. sınıf İngilizce dersi için hazırlanan diğer ünite testler aşağıdadır.

4. Sınıf Ünite 1 Classroom Rules: İngilizce Testleri ve Çözümleri
4. Sınıf Ünite 2 Nationality: İngilizce Testleri ve Çözümleri
4. Sınıf Ünite 3 Cartoon Characters: İngilizce Testleri ve Çözümleri
4. Sınıf Ünite 4 Free Time: İngilizce Testleri ve Çözümleri
4. Sınıf Ünite 5 My Day: İngilizce Testleri ve Çözümleri
4. Sınıf Ünite 7 Jobs: İngilizce Testleri ve Çözümleri
4. Sınıf Ünite 8 My Clothes: İngilizce Testleri ve Çözümleri
4. Sınıf Ünite 9 My Friends: İngilizce Testleri ve Çözümleri
4. Sınıf Ünite 10 Food and Drinks: İngilizce Testleri ve Çözümleri

Konuyu tamamladın, şimdi kelime öğrenmeye ne dersin?

İnter İngilizce: Kullandığı özel yöntemle kolayca kelime öğretiyor.

Ücretsiz İndirip Deneyin !

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

×
İnter İngilizce Learn English Words

View