İngilizce Vize Dilekçe Örneği ve Yazım Teknikleri

Yurt dışına turistik ya da çeşitli amaçlarla giden herkesin uğraşması gereken prosedürlerden biri vize konusudur. En az hata ile başvurulduğunda olumlu sonuç alınan vizede, İngilizce vize talep dilekçesi en önemli hususlardan biridir. Bu içerikte sizlere, İngilizce vize talep dilekçesi örnekleri ve dikkat edilmesi gerekenler sunularak, kısa sürede vize almanıza yardımcı olmak amaçlanmaktadır.

Yurt dışına turistik ya da çeşitli amaçlarla giden herkesin uğraşması gereken prosedürlerden biri vize konusudur. En az hata ile başvurulduğunda olumlu sonuç alınan vizede, İngilizce vize talep dilekçesi en önemli hususlardan biridir. Bu içerikte sizlere, İngilizce vize talep dilekçesi örnekleri ve dikkat edilmesi gerekenler sunularak, kısa sürede vize almanıza yardımcı olmak amaçlanmaktadır.

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği

İngilizce Vize Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Vize başvurusu aşamalarından ilki için vize İngilizce talep dilekçesi hazırlanmalı ve vize istenen ülkenin konsolosluğuna müracaat edilmelidir. Konsolosluğa sunulacak olan vize talep dilekçesi, turistik, ticari ya da eğitim amacıyla kullanılacak olunursa olunsun, belirli bir formatta ve kurallara uygun bir şekilde oluşturulmalıdır.

İngilizce vize talep dilekçeleri hangi amaçta kullanılacağına göre ufak farklılıklar göstermektedir. Yani, turistik vize talep dilekçesi ve ticari vize talep dilekçesi birbirinden farklı şekillerde oluşturulmaktadır. Aynı zamanda bu dilekçeler kişiye özel olduğundan, kişinin başvurduğu ülke, gidiş nedeni ve bahsetmek istediği konulara göre değişkenlik göstermektedir. Ancak hangi alan için vize başvurusu yapılacak olunursa olunsun, kullanılacak olan dilin resmi bir dil olması, İngilizce writing kurallarına bağlı olarak oluşturulması en temel şartlardandır. Bu nedenle aşağıdaki İngilizce vize talep dilekçesi örnekleri incelenerek, kişi bu örnekleri kendine uyarlamalıdır.

Her ne kadar İngilizce vize talep dilekçesi örneği içeriğin ileri kısımlarında verilecek olsa da; İngilizce vize dilekçesinin yazım tekniklerinden genel olarak bahsetmek işleri kolaylaştıracaktır. İngilizce writing özelliklerine göre oluşturulması gereken dilekçenin, genel olarak yazım kuralları şöyledir:

Yazılacak dilekçenin tamamı İngilizce olarak oluşturulmalıdır. Dilekçe hazırlanış tarihini sayfanın sağ üst tarafına atılmalıdır. Dilekçe üzerinde, hangi konsolosluğa hitaben olduğu belirtilmelidir. Dilekçelerde daha önce de bahsedildiği gibi, standart bir form olmaması nedeniyle kişinin seyahat tarihi, amacı ve masraflarının nasıl karşılanacağı şeklindeki bilgilere genel olarak yer verilmelidir. Bunun dışında eğer kişi, ev hanımı ya da öğrenciyse İngilizce turistik vize için ek sponsor dilekçesi de hazırlanmalıdır.

İngilizce vize dilekçesi oluştururken ya da vizeye başvururken bilinmesi gereken en temel noktalardan biri de masraflarınızı nasıl karşılanacağıdır. Kişinin banka hesabı ya da kendine ait bir geliri varsa, bunları vizeye başvuru esnasında muhakkak belirtmelidir. İngilizce vize talep dilekçesinde gelir durumunun yeterliliğinden bahsedilip, ardından sunulacak eklerde kişinin gelir kaynakları, birikimi ve eğer varsa tapu ve kira sözleşmeleriniz detaylıca açıklanmalıdır.

Bireylerin banka hesap dökümlerinin bir kopyası İngilizce vize başvurusunda yer almalı, aynı zamanda İngilizce vize talep dilekçesinde sözleşmeli çalışanlar, sponsor kullanacak kişiler, freelance çalışanlar veya bir işte çalışmayıp gelirle hayatlarını sürdürenler özel durumlarını ayrıntılı olarak anlatmalıdır.

Turistik Vize Dilekçesi İngilizce Yazım Örneği

Gezi amacıyla yurt dışına çıkmak isteyen herkesin araştırdığı ilk konulardan biri, şahsi vize talep dilekçesi örneği veya turistik İngilizce vize talep dilekçesi örneğidir. Yurt dışında turistik amaçlı seyahat edecek olan herkesin, İngilizce turistik vize talep dilekçesi ile başvuru yapması gerekmektedir. Bu dilekçe içeriğinde olması gerekenler ise şunlardır:

Hangi ülkeye gidilecekse o ülkeye yapılacak seyahatin amacı, yapacağınız gezi süresince konaklanacak yerler, gezi tarihleri, hangi araçlarla seyahat edileceği bilgileridir. Ayrıca, vize alınan ülkenin ardından başka bir ülkeye geçecekseniz, bu konuda da bilgi verilmesi gerekmektedir. İngilizce turistik vize, bir yurt dışı turuna katılmak için alınıyorsa, bu turla ilgili bilgiler de aktarılmalı ve tura ait belgeler de eklenmelidir.  

Aşağıda verilen İngilizce turistik vize talep dilekçesi örneğini ve Türkçe anlamını inceleyebilir ve ardından kendinize uyarlayarak vize talep dilekçenizi oluşturabilirsiniz.

17/08/2020

Consulate General of Spain

Istanbul

To whom it may concern;

I am planning a tour to Spain between 10-25 September 2020. During my trip I will visit Madrid, Barcelona, ​​Seville, Granada and Valencia. All expenses during the trip will be covered by myself. You can find attached all my travel documents.

I guarantee to return to my country on the departure date mentioned above, and I am kindly asking you to grant my visa.

King regards,

Signature

Name/Surname

Address

Phone

                                                                                                                                            17/08/2020

İspanya Başkonsolosluğu’na

İstanbul

İlgili makama;

10-25 Eylül 2020 tarihleri arasında turistik amaçlı İspanya’ya bir gezi planlıyorum. Gezim sırasında Madrid, Barselona, Sevilla, Granada ve Valencia’yı ziyaret edeceğim .Yolculuk sırasında tüm masraflarım tarafımdan karşılanacaktır. Tüm seyahat belgelerimi ekte bulabilirsiniz.

Yukarıda belirtilen ayrılış tarihinde ülkeme dönmeyi garanti ediyorum ve sizden vize almayı rica ediyorum.

En büyük saygılarımla,

İmza

Ad Soyad

Adres

Telefon

İngilizcede Fransa Vize Dilekçesi Örneği

Diğer tüm vize dilekçelerinde olduğu gibi, Fransa vize dilekçeleri de belli kurallara tabi olarak oluşturulmaktadır. Resmi dil kullanarak yazılacak bu dilekçede; kişinin ziyaret amacı, hangi aralıklarla ülkeyi ziyaret edeceği gibi bilgiler kendilerine uygun olarak oluşturulmalıdır. Fransa vize talep dilekçesi örneği İngilizce olarak verilen aşağıdaki dilekçe örneğini inceleyiniz.


06/07/2022

Consulate General of France,

Istanbul

To the competent authority,

I am planning a touristic trip to France between 25.08.2022 – 05.09.2022. I will make this trip with a tour. During my trip I plan to go to Paris, Nice, Cannes, Marseille, Lyon, Bordeaux and Rennes. I have a large amount of money in my bank account. All expenses will be covered by me during the trip. You can find the tour program, bankbook and other documents in the relevant appendix.

I undertake that I will leave your country before the visa expires, and I request that you provide the necessary visa.

Signature

Name / Surname

Address

Phone

                                                                                                                                          06/07/2022

Fransa Başkonsolosluğu’na,

İstanbul

Yetkili makama,

25.08.2022 – 05.09.2022 tarihleri arasında Fransa’ya turistik seyahat yapmayı planlamaktayım. Bu seyahatimi turla gerçekleştireceğim. Seyahatim sırasında Paris, Nice, Cannes, Marsilya, Lyon, Bordeaux ve Rennes’e gitmeyi planlıyorum. Banka hesabımda yüklü miktar para var. Seyahat süresince tüm masraflar tarafımdan karşılanacaktır. Tur programı, banka cüzdanı ve diğer belgeleri ilgili ekte bulabilirsiniz.

Vize bitiş süresinden önce ülkenizden ayrılacağımı taahhüt eder, tarafınızdan gerekli vizenin verilmesini arz ederim.

İmza

Ad – Soyad

Adres

Telefon

İngilizcede ABD Vize Dilekçesi Örneği

Amerika vize talep dilekçesi İngilizce şeklinde yapılan aramalar, bu bölgeye yapılan seyahatlerin oldukça fazla olduğuna dair bir kanıt niteliğindedir. Bireyler gerek eğitim almak ya da turistik amaçlı seyahat etmek, gerekse iş gezileri için sıklıkla Amerika Birleşik Devletlerine gitmeli ve buralardan vize başvurusunda bulunmaktadır.

Amerika Birleşik Devlerine turistik amaçla seyahat edecek kişiler, ülkeye yapacakları seyahat için başvurularını şehirde varsa Amerika Başkonsolosluğu’na hitaben Amerika vize talep dilekçesi oluşturmalıdır. Amerika turistik vizesi talep dilekçesi yazılırken şu hususlara dikkat edilmelidir:

Amerika vize talep dilekçesinde ülkenin hangi amaçla ziyaret edileceği belirtilmelidir. Yapılacak olan seyahatin tarihleri net bir biçimde ortaya konulmalıdır. Aynı zamanda Amerika vize talep dilekçesinde seyahat masraflarının nasıl karşılanacağı, tıpkı diğer ülkelerin vize örneğinde olduğu gibi belirtilmeli; kişiler seyahat için kendilerine ek olarak bir sigorta yapmalıdır.

Sizlere hazırlanmış olan Amerika vize talep dilekçesi örneği İngilizceyi ve onun Türkçe çevirisini inceleyerek, vize başvurusu esnasında faydalanabilirsiniz.


21/07/2021

TO THE AMERICAN CONSULATE ISTANBUL / ANKARA

I’m Ahmet Camcı, I am planning a trip to the United States of America between 23.09.2021 – 01.10.2021. An amount to cover my travel expenses is available in my bank account. You can see the flight ticket breakdown, accommodation information and other documents attached.

I wish I’d come back to Turkey. I request the visa to be issued, I request that the necessary action be taken.

Best regards,

Signature

Name / Surname

Address

Telephone


21/07/2021

AMERİKA KONSOLOSLUĞUNA İSTANBUL /ANKARA                                      

Ahmet Camcı olarak, 23.09.2021 – 01.10.2021 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletlerine bir seyahat planlıyorum. Seyahat masraflarımı karşılayacak tutarda miktar banka hesabımda mevcuttur. Uçak bileti dökümünü, kalacak yer bilgilerini ve diğer belgeleri ekte görebilirsiniz.

Türkiye’ye geri döneceğimi temenni ederim. Vizenin verilmesini talep eder, gereğinin yapılmasını arz ederim.

Saygılarımla,

İmza

İsim /Soyisim

Adres

Telefon

İngilizcede Kişisel Vize Dilekçesi Örneği

İngilizce kişisel vize dilekçe örneği ve İngilizce vize talep dilekçesi örneği, yurt dışına seyahat edenlerin faydalanacağı kaynaklardandır. İngilizce kişisel vize dilekçesi de tıpkı diğerleri gibi, resmi bir dille oluşturulmalı, kişi hakkında çeşitli bilgiler vermelidir. Aşağıda İngilizce vize talep dilekçesi örneğini inceleyebilirsiniz.

16/04/2021      

Consulate General of Italy

Istanbul

To whom it May concern;

I am planning a tour to Italy between 15-25 May 2021. I will go to Italy as a tour. During my trip I will visit Rome, Siena, Florence, Milan, Venice and Bologna. I will cover all my expenses myself during the trip. It will be met. I submit the tour program and accommodation information, my bank account statement and other documents in the attachment.

I ask you to give my visa.

Sincerely,

Signature

Name / Surname

Address

Telephone


16/04/2021

İtalya Başkonsolosluğuna

İstanbul

İlgili makama;

15-25 Mayıs 2021 tarihleri ​​arasında turistik amaçlı olarak İtalya gezisi planlıyorum. İtalya’ya tur olarak gideceğim. Gezim sırasında Roma, Siena, Floransa, Milano, Venedik ve Bolonya’yı ziyaret edeceğim. Seyahat sırasında tüm masraflarımı kendim karşılayacağım. Tur programı ve kalınacak yer bilgilerini, banka hesap dökümünü ve diğer belgeleri ekte sunuyorum.

Sizden vizemi vermenizi rica ediyorum.

İçten dileklerimle,

İmza

Ad / Soyad

Adres

Telefon

Şirketler İngilizcede Vize Dilekçesi Örneğini Nasıl Yazmalıdır?

Günümüz dünyasında, ülkeler arası anlaşmalar ve toplantılar yapmak gayet normal bir durum haline gelmiştir. Bu nedenle şirketler, zaman zaman çalışanlarını yurt dışı seyahatlere göndermektedir. Yurt dışında düzenlenen iş toplantısı, kongre, ticari fuar gibi etkinliklere katılmak için kişilerin ticari vize alması gerekmektedir. Ticari vize talep dilekçesi örneğinde görüleceği üzere, diğer vizelerde kullanılan İngilizce writing özellikleri buralarda da aynı şekilde geçerlidir. Ancak ticari vize başvurularında birkaç farklı nüans söz konusudur:

Özellikle şirketin antetli kağıdına İngilizce vize talep dilekçesi yazması ve bunu gidilecek ülkenin konsolosluğuna ulaştırması gerekmektedir. İngilizce ticari vize talep dilekçesi, antetli ve şirket bilgilerine sahip özel bir kâğıda, üzerinde yetkili imzası ve kaşeli olarak hazırlamalıdır. Aynı zamanda oluşturulan bu ticari vize talebi dilekçesinde gidilecek ülkeye giriş ve çıkış tarihleri belirtilmeli, ne amaçla seyahat edileceği açıklanmalıdır. Ek olarak diğer vize talebi dilekçelerinde olduğu gibi, kişinin masraflarının nasıl karşılanacağı belirtilmelidir. İngilizce ticari vize talep dilekçesi için örneği inceleyebilirsiniz.

                                                                                                                                           09/02/2020

BRITISH CONSULATE

ISTANBUL

Dear sir,

Mrs. Özlem Korkmaz AKF Industry and Transportation Trade. He works in Ltd Şti. It is required to attend a fair to be held in your country between 02/03/2020 – 09/03/2020. As a company, we request a visa from you.

We guarantee he will return before the time required by him expires.

Regards,

Signature

Stamp

Address

Telephone


09/02/2020

İNGİLTERE BAŞKONSOLOSLUĞU

İSTANBUL

Sevgili bayım,

Bayan Özlem Korkmaz AKF Sanayi ve Ulaşım Tic. Ltd Şti Firmasında çalışmaktadır. Ülkenizde yapılacak olan bir fuara, 02/03/2020 – 09/03/2020 arasında katılım sağlaması gerekmektedir.  Firma olarak sizden vize talep ediyoruz.

Kendisinin gerektirdiği sürenin dolmasından önce geri döneceğini garanti ediyoruz.

Saygılarımızla,

İmza

Kaşe

Adres

Telefon

Vize Dilekçesi Talebi için İngilizce Davet Nasıl Yazılır?

İngilizce vize dilekçesi talebi için İngilizce davet mektubu yazmanın temel amacı aslında vize için gideceğiniz ülkeye bir davet aldığınızı göstermektir. Vize işlemlerinizi kolaylaştıran bu uygulama için İngilizce vize dilekçesi talebi, konsolosluğa yazılan bir mektuptur. Mektubun,  İngilizce veya davet edilen ülkenin dili hangisiyse o dilde yazılması uygun olmaktadır.  Aynı zamanda davet eden kişinin o ülkenin vatandaşı ya da en azından oturma ya da çalışma iznine sahip olması gerekmektedir.

İngilizce davet mektubunda genel olarak şunlar yer almaktadır: Davet edilen kişinin kimlik bilgileri mektupta olmalıdır. Bu bilgiler isim- soy isim, doğum tarihi, adres ve telefon şeklindedir. Ziyaretin hangi amaçla yapılacağı, hangi tarihlerde konaklama gerçekleştirileceği de vize dilekçesi talebi için İngilizce davette yer almalıdır. Kişinin kalacağı yerin ayrıntılı bilgileri de açık adres olarak belirtilmelidir. Son olarak davet eden kişiyle ilgili ayrıntılı bilgiler de burada yer almalıdır. Bu bilgiler: isim soy isim, adres, telefon ve iş şeklinde olup, kişinin maddi durumunu da açıklamalıdır. Kişinin maddi durumunu gösteren maaş bordrosu, banka cüzdanı dökümü ve o ülkeden alınan pasaport veya oturma izni belgeleri de ek olarak sunulmalıdır.

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI