İngilizce konuşma rehberi: İngilizce anlıyor ama konuşamıyorum!

İngilizce’yi biliyor ama konuşamıyor musunuz? Akıcı İngilizce konuşmaya dair püf noktalar şimdi Interİngilizce’de!

Konu İngilizce’ye geldiğinde hepimizin sıklıkla duyduğu hatta belki kullandığı bazı klişe cümleler vardır. “ İngilizce anlıyorum fakat konuşamıyorum.” Neredeyse hepimiz bu cümleyi onlarca kere duymuşuzdur. Peki neden? 

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği

Herkesin ortak sorunu haline gelmiş bu konu için birden fazla etken bulunmaktadır. Bunlardan bazıları;

  • Okullardaki ezbere dayalı eğitim sistemi 
  • İngilizce konuşurken yanlış yapma korkusu 
  • Kendi önünüze engeller koymak
  • Günlük hayatınıza İngilizceyi yerleştirmemek …

Bu liste daha da çeşitlendirilebilir fakat ilk göze çarpan nedenler genelde bunlardır. Fakat bunları nasıl yeneriz? Şimdi hep birlikte buna bir göz atalım!

İngilizce Nasıl Öğrenilir?

İngilizce öğrenmeye başlamadan önce yapacağınız ilk şey bu konuya karşı olan önyargılarınızdan kurtulun. Hayır İngilizce öğrenmesi zor bir değildir, her yaşta İngilizce öğrenebilirsiniz.Daha sonra ise öğrenme amacınızı belirlemek  işinize yarayacaktır. Çünkü sınava girecek olan bir öğrencinin genel İngilizce eğitimi alması işe yaramayacaktır. Bu yüzden önce amacınızı belirleyin. İster online ister yüz yüze eğitim alın, buradaki en önemli nokta İngilizceyi hayatınıza katmak olacaktır. Bulunduğunuz seviye ne olursa olsun İngilizce okuyun, dinleyin, yazmaya başlayın çünkü sadece gramer bilgilerini ezberleyerek İngilizce öğrenemezsiniz. Sadece gramer ile öğrendiğiniz İngilizce’de başta bahsettiğimiz sorun ile baş başa kalırsınız: “ Anlıyorum ama konuşamıyorum.”

İngilizce Konuşabilmek Neden Önemli? 

Peki İngilizce konuşmak neden önemlidir? Çünkü insan düşünen bir varlıktır. Hislerinizi, düşüncelerinizi, yorumlarınızı karşı tarafa aktaramadıktan sonra o dili ne kadar iyi bildiğiniz aslında önemsizdir. Bu yüzden İngilizce öğrenmeye başladığınız andan itibaren İngilizce speaking çalışmaları yapmaya, kendinizce İngilizce konuşmaya da başlamalısınız.

İngilizce Konuşmanızı Nasıl Geliştirebilirsiniz?

Günümüzde her 10 insandan 9’u İngilizce konuşmak istediğini fakat bunu nasıl geliştirebileceğini bilmediğinden erteliyor. Öncelikle şunu unutmayın ki İngilizce becerilerinizi geliştirmek için illa sadece yüksek fiyatlı konuşma kulüplerine veya yurtdışında eğitim almanıza gerek yok. Peki speaking becerimizi nasıl geliştiririz?  

  1. İngilizce kelime dağarcığınızı genişletin. 
  2. Hangi seviyede olursanız olun kendinizce konuşun. Ayna karşısında konuşun, gece yatmadan bir gününüzü anlatmaya çalışın. Konunun ne olduğu önemsiz bir şekilde konuşun. Bu pratik aynı zamanda hızlı düşünme becerisini de geliştirecektir.
  3. İngilizce dinleme çalışmaları yapın.İngilizcede bulunan 4 beceri de birbirine bağlantılı olarak gelişmektedir. Bu yüzden akıcı bir şekilde konuşmak için dinleme becerileri yapmak da önemlidir.YouTube veya Spotify’da dinleme çalışmaları yapabileceğiniz yüzlerce içerik bulunmaktadır bunlardan faydalanın. 
  4. İngilizce günlük tutmaya başlayın. Örneğin sabah uyandınız rüyanızı İngilizce anlatmaya çalışın. Bir süre sonra pratik kazanacaksınız. 

Yukarıda sıraladığımız maddelere de bakacak olursak görüyoruz ki İngilizce konuşmayı geliştirmenin ana noktası İngilizceyi günlük hayatımıza katmaktır. Siz İngilizce’yi benimserseniz, İngilizce’de sizi benimseyecektir!

Online Dersler ile İngilizce Öğrenilir mi?

Evet online eğitimler ile de İngilizce öğrenebilirsiniz. Çoğu zaman çok daha iyi başarı yakalanması da muhtemeldir. Örneğin iş dünyasında bulunan bir insanı düşünelim. İşten arta kalan vaktini ekstra bir kursa daha giderek harcamak istemeyecektir. Bu noktada trafikte harcayacağı vakti evinde bilgisayar başına geçerek İngilizce öğrenmeye ayırmaya tercih edecektir. İster grup dersleri isterseniz de bireysel dersler ile online üzerinden de İngilizce öğrenmek oldukça pozitif etkileri olan bir sistemdir. 

İngilizce Konuşurken Kendinizi Kasmayın!

İngilizce konuşurken rahat ve cesur olun. Emin olun herkes yanlış yapıyor bunda korkulacak bir şey yok. Eğer kendinizi rahat bırakırsanız çok daha kolayca gerilmeden İngilizce konuştuğunuzu göreceksiniz. Yanlışlardan korkmayın, yanlış bir kelime kullanırsanız düzeltirsiniz bunda korkulacak bir şey yok rahat olun. Gramer kurallarını üzerine düşünmeden sadece İngilizce konuşmaya odaklanın. Sizin buradaki tek hedefiniz karşınızdaki insana duygu ve düşüncelerinizi İngilizce aktarabilmek bu yüzden dilbilgisi kurallarını bir kenara bırakın ve konuşmaya başlayın!

İngilizce Konuşma Uygulaması Kullanın

Online olarak İngilizce konuşma uygulamalarına katılın. Burada sizin gibi dil öğrenen insanlar ile sohbet edebilir, anadili İngilizce olan insanlarla arkadaş olabilirsiniz. İster online ister yüz yüze birçok seçeneğiniz bulunmakta. Kendinize en uygun İngilizce konuşma kursu/ uygulamasını seçin ve katılın. Etrafınızda İngilizce konuşan insanlarla pratik yapmak akıcılık kazanmanızda size yardımcı olacaktır.

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI