İngilizce Chat için Online Siteler

Yeni bir dil öğrenmenin en iyi yollarından birinin öğrendiğiniz dili aktif olarak kullanıp pratik yapmak olduğu kaçınılmaz bir gerçektir. Bu nedenle İngilizce konuşmak da sizin İngilizce öğrenim sürecinizi hızlandıracak, aynı zamanda da özgüveninizi arttırarak dile hakim olmanızı sağlayacaktır. Bu aktiviteyi kendi kendinize pratik yaparak, İngilizceyi öğrenen arkadaşlarınızla birlikte, öğretmenlerinizle birlikte ya da İngilizceyi anadili olarak kullanan konuşmacılarla gerçekleştirebilirsiniz.

Yeni bir dil öğrenmenin en iyi yollarından birinin öğrendiğiniz dili aktif olarak kullanıp pratik yapmak olduğu kaçınılmaz bir gerçektir. Bu nedenle İngilizce konuşmak da sizin İngilizce öğrenim sürecinizi hızlandıracak, aynı zamanda da özgüveninizi arttırarak dile hakim olmanızı sağlayacaktır. Bu aktiviteyi kendi kendinize pratik yaparak, İngilizceyi öğrenen arkadaşlarınızla birlikte, öğretmenlerinizle birlikte ya da İngilizceyi anadili olarak kullanan konuşmacılarla gerçekleştirebilirsiniz.

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği

Peki İngilizce konuşmak için ve anadili İngilizce olan insanları bulmak için illa yurt dışına mı gitmek gerekir? Tabi ki de hayır, bu makalemizde sizin için İngilizce konuşma pratikleri yapabileceğiniz bazı online siteleri derledik. Ücretli ve ücretsiz bu online siteler üzerinden ister anonim bir şekilde, ister adınızı kullanarak yeni kişilerle tanışabilir ve dilinizi geliştirebilirsiniz.

1. Englishchats.org

Dünyanın dört bir yanından katılımcılarla İngilizce chat yapabileceğiniz Englishchats.org sitesi ücretsizdir. Site kurallarını çiğnemediğiniz sürece katılabileceğiniz chat odaları mevcuttur, istediğiniz ismi nick olarak girip konuşmaya katılabilirsiniz!

2. To Learn English

İngilizcenizi geliştirmek için konuşma, yazışma pratikleri yapabileceğiniz bir diğer site ise Tolearnenglish.com. Bu sitede normal chat de yapabilirsiniz, bir robotla da konuşup anında yanıtlar alabilirsiniz. Site ücretsizdir. Chat yapabilme olanağı dışında sitede farklı forumlara katılabilme ve gramer konuları öğrenebilme şansınız da bulunmaktadır.

3. Onlinechat.co.in

Ücretsiz olarak ziyaret edebileceğiniz ve chat yapabileceğiniz Onlinechat.co.in adresinde farklı ülkelerin olduğu roomlara girip buradaki insanlarla İngilizce konuşabilirsiniz. Mobil olarak da kullanabileceğiniz bu siteye üye olmanız gerekmiyor ve ister anonim bir şekilde ister kendi adınızı kullanarak chat’e katılabilirsiniz.

4. Skype Tutors

Skype Tutors yani Skype öğretmenleri, Skype üzerinden online konuşma ile ders veren öğretmenlere verilen isimdir. Konuşma dersleri genellikle ücretli olup, ücreti öğretmenden öğretmene göre değişmektedir. Size uygun öğretmeni bulmak ve onunla ders ayarlamak için English Tutors Live ya da Preply gibi sitelere göz atabilirsiniz.

5. Verbling

Verbling çeşitli seviyeler için ve çeşitli dillerde çevrimiçi ders işleyebileceğiniz öğretmenler bulabileceğiniz bir sitedir. İşleyişi siteye girdiğinizde size sunulan öğretmenlere göz atıp, bunlardan birini seçip onunla ders ayarlamanız şeklindedir. Ayrıca öğretmeninizi seçerken bu öğretmenin ders tanıtım videosunu izleyerek daha kolay karar verebilirsiniz.

Siteye kayıt yaptırarak çeşitli dersleri izleme hakkına sahip olabilirsiniz, fakat derse katılım sağlamak için belli bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Özel ders ücretleri öğretmenine göre değişkenlik gösterebilirken ortalama ücret 19-45$ arasında olacaktır.

6. Wyzant

Yaklaşık 10 seneden fazla bir süre önce kurulmuş olan Wyzant sitesi size yakınlarınızda bulabileceğiniz İngilizce öğretmenlerini sunuyor. Online olarak ders almak isterseniz site içerisinde bulabileceğiniz sayısız öğretmen ile ders ayarlayıp online olarak ücretini ödeyerek İngilizce öğrenmeye ve konuşmaya başlayabilirsiniz. Bir öğretmenden ders alacağınız için dersler ücretlidir ve öğretmenden öğretmene değişiklik göstermektedir.

7. Omegle

Popüler online chat sitelerinden biri olan Omegle ücretsiz ya da anonim olarak kullanabileceğiniz sitelerden biridir. Yabancılarla tanışıp İngilizce konuşmak için size ortam sunan Omegle’de karşılaştığınız kişi hoşunuza gitmediğinde değiştir butonuna basarak yeni bir kişiyle chat başlatabilirsiniz.

8. Speaking7

Ücretsiz kullanabileceğiniz bir diğer chat sitesi Speaking7 sizin için online chat odaları sunuyor, aynı zamanda rastgele kişilerle de değiştirerek chat yapmak mümkün. Anonim bir şekilde adınızı yazarak hemen chat’e başlayabilirsiniz.

9. Speaking24

Speaking24 sitesinde de ücretsiz olarak online İngilizce chat yapma imkanına sahip olabilirsiniz. Dünyanın dört bir yanından insanlarla tanışıp chat yapma olanağı sunan sitelerden biridir.

10. Connected2.me

Mobil bir şekilde de kullanabileceğiniz ve son zamanlarda popüler olan bir diğer online chat sitesi Connected2.me ücretsiz kullanıma uygundur, çok sayıda üyesi bulunur ve bu şekilde İngilizce chat yapabileceğiniz birçok kişiye denk gelebilirsiniz. Anonim olarak da kaydolarak, önünüze gelen farklı kişilerle istediğinizde değiştirerek tanışıp muhabbet edebilirsiniz.

11. Go Speaky

Mobil olarak da uygulamasını indirebilme seçeneğiniz olan Go Speaky size ortak ilgi alanlarınız olan insanlarla iletişime geçme imkanı sunuyor. Ücretsiz bir şekilde kaydolup farklı insanlarla İngilizce chat’e başlayabilirsiniz. Aynı zamanda bu online chat sitesi içinde videolu arama yapabilme özelliği de barındırıyor, eğer görüntülü konuşmak isterseniz de İngilizcenizi geliştirmek için çok iyi bir fırsat olabilir.

12. Conversation Exchange

Conversation Exchange ücretsiz bir şekilde İngilizcenizi geliştirmek için konuşup tanışabileceğiniz insanları bulmaya yardımcı oluyor. Hem yazışarak hem de sesli sohbetle konuşabileceğiniz insanları bulup İngilizcenizi geliştirebilirsiniz.

13. Preply

Preply size uygun özel ders alabileceğiniz İngilizce öğretmeni bulmanız için oluşturulmuş bir platformdur. İngilizce dışında Almanca, Rusça, Fransızca, Korece gibi farklı dillerde ders almak için öğretmenler de bulabilirsiniz. 2900’den fazla öğretmen sizin için özenle seçilmiş ve bu platform oluşturulmuştur. Ücretler seçeceğiniz öğretmene göre değişiklik göstermektedir. Preply’nin amacı kendinize göre bir öğretmen bulup konuşma becerilerinizi geliştirmeyi sağlamaktır.

14. Lingoglobe

Lingoglobe diğer sitelere göre daha küçük bir yapıdadır ve yaklaşık 6000 kullanıcısı vardır. Bu site size dil gelişimi için konuşma pratikleri yapabileceğiniz arkadaşlar bulmanıza yardımcı oluyor. Siteye girdiğinizde online olan kişilerle bile chat room’lara girip konuşma başlatabilirsiniz. Aynı zamanda ilgi alanlarınıza göre filtreleme yapıp daha iyi anlaşıp konuşabileceğiniz kişiler bulmak da mümkün. Bu sitede chat yapmak için bir ücret gerekmemektedir.

15. Coeffee

Ücretsiz bir site olan Coeffee size oyunlarla dil öğretmeyi amaçlayan bir platformdur. Başkalarıyla online olarak oynayabileceğiniz kelime tahmin etme, cümle sonunu tamamlama gibi oyunlar vardır. Burada tanışabileceğiniz oyun arkadaşlarınız da sizin gibi İngilizcesini geliştrimek isteyen kişiler olacağı için muhabbeti iletebilir, mesajlaşabilir ya da sesli sohbet yapabilirsiniz.

16. Coffee Strap

Yaklaşık 2500 kadar kullanıcısı olan Coffee Strap sizin için kahve molasında bir arkadaşınızla muhabbet ediyormuş gibi, bir arkadaş bulup İngilizce chat yapma imkanı sunuyor. Bu sitede birden fazla kişiyle aynı anda konuşabileceğiniz bir chat room yok, fakat rastgele karşınıza çıkan biriyle 7 dakika sohbet edebiliyorsunuz. Bu 7 dakika dolduktan sonra otomatik olarak karşınıza başka birisi çıkıyor ve sohbeti o kişiyle devam ettiriyorsunuz. Bu sayede farklı kişilerle konuşup pratiğinizi geliştirme olanağı bulmuş oluyorsunuz. Coffee Strap ücretsiz bir platform olduğu için rahatlıkla kullanabilirsiniz.

17. Toastmasters

Toastmasters size çeşitli konuşma kulüpleri sunan bir platform. Siteye girdiğinizde ücretsiz olarak izleyebileceğiniz videolar ve konuşmalar mevcut. Eğer bir kulübe katılmak isterseniz bu çeşitli ücretlendirmelere sahiptir. Genel konuşma pratikleri yapma olanağınız olan bu sitede katıldığınız kulüpte farklı insanlar olacağı için topluluk önünde konuşma yapma becerilerinizi geliştirip kendinize güveninizin artmasını sağlayabilirsiniz. Amerika’da Ralph C. Smedley tarafından başlatılmış bu topluluk zamanla international hale gelmiş ve daha çok insana ulaşım sağlanmıştır.

18. Busuu

Busuu sitesinde ise temel üyelik ücretsizdir fakat premiu üyelik istiyorsanız belli bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Dünya çapında 100 milyon kullanıcı olan bu platformda İngilizce dışında başka diller de bulabilirsiniz. Bu sitede İngilizce konuşmak için ister kendi dilinizde ister anadili İngilizce olan insanlar bulup iletişime geçebiliyorsunuz.

19. Cambly

Cambly son zamanlarda adını duymuş olabileceğiniz bir dil öğrenme kuruluşudur. Video chat olanaklarıyla sizin kendinize uygun öğretmenize yardımcı oluyor. Tabi ki bunun için sizden bir ücret de talep ediliyor. Ücretler istediğiniz ders programına, saatine ve öğretmenine bağlı olarak aylık oranda değişim gösteriyor, programınızı siteden seçip sizden istenen ücretlendirmeyi görebilirsiniz.

20. Engoo

Engoo bünyesinde 100.000’den fazla eğitimciye sahip olan size bu eğitimcilerle ders ayarlamanızı sağlayan bir platformdur. Seçeceğiniz programa göre size farklı ücretlendirmeler yapabilirler ama aylık 287 tl ile üye olup öğrenmeye başlayabilirsiniz. Seçtiğiniz öğretmen ile birebir konuşabilir ya da ders kayıtları izleyebilirsiniz.

İngilizce Pratik Yapmak için Başka Neler Yapılabilir?

İngilizceyi öğrenmek için pratik yapmanın ne kadar önemli olduğundan bahsetmiştik. En çok işe yarayan pratik yapma yöntemi konuşmak ve başka biriyle İngilizce iletişime geçmek olacaktır. Bu nedenle eğer birebir pratik yapabileceğiniz birilerini bulamıyorsanız öncelikle yukarıda sıraladığımız internet sitelerine göz atabilirisniz.

Bunun dışında kendi kendinize pratik yapmak için öğrendiğiniz kelimeleri cümle içinde kullanmaya, şarkılar söylemeye ya da film, dizi izleme yollarına başvurabilirsiniz. Unutmayın ki her zaman ayna karşısına geçip kendinizle de telaffuz pratikleri yapabilirsiniz.

İngilizce Pratik Yapma yöntemlerini daha detaylı bir şekilde incelemek için yazımızı inceleyebilirsiniz.

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI