İngilizcenizi Geliştirecek 20 Altyazılı Komedi Filmi

İşte İngilizcenizi geliştirme sürecinizi çok daha keyifli ve verimli hale getirecek en iyi İngilizce komedi filmleri.

İngilizce geliştirmek için komedi filmi izlemek gerçekten de iyi ve eğlenceli bir yoldur. Eğer kitaplardan ve zor gramer kurallarını ve kelimeleri öğrenmekten bıktıysanız, biraz ara verin ve birkaç İngilizce komedi filmi izleyin. Aynı zamanda İngilizcenizi de geliştireceksiniz.

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği

Sıkıcı bir günün ardından kanepenize uzanıp bir komedi filmi izlerken günün stresini atabilirsiniz. Aynı zamanda İngilizce dil bilgisi, konuşma ve anlama becerilerinizi de geliştirebilirsiniz. Fakat bu süreçten daha fazla verim almak için amacınıza uygun bir film bulmalısınız. Hangi filmi seçeceğinize karar vermeden önce aşağıdaki film listesine göz atarak daha kolay ve hızlı bir şekilde seçim yapabilirsiniz.

İşte İngilizcenizi geliştirme sürecinizi çok daha keyifli ve verimli hale getirecek en iyi İngilizce komedi filmleri…

1- Zombilerin Şafağı (Shaun of The Death)

Yayın yılı: 29 Mart 2004

Türü: Komedi/Korku

Oyuncular:Simon Pegg (Shaun), Nick Frost (Ed), Edgar Wright(Rabid Monkeys Newsreader), Lucy Davis (Dianne)

Konu: Shaun’un hayatı berbat bir haldedir. Bütün günlerini en yakın arkadaşı Ed’le birlikte kız arkadaşı ve annesinin başına açtığı sorunları Winchester adlı bir barda çözüme kavuşturmaya çalıştırmakla geçiyordur.Kız arkadaşı Liz’in sonunda kendisini terketmesiyle Shaun aydınlanma yaşayarak hayatını düzene sokması gerektiğini anlar. Ve kız arkadaşının gönlünü almaya çalışarak ailesiyle arasını düzeltmeye çalışır. Her şeyi yoluna koymaya kararlıyken birden beklenmedik olaylarla karşılaşır. Zombiler dirilir ve yaşayanları yemek üzere harekete geçerler. Zombi istilasından ailesini, kız arkadaşını ve sevdiklerini kurtarmaya çalışırken Ed’i ve Shaun’u maceralar beklemektedir. Gidebilecekleri en sakin yeri bulurlar: Winchester.

2-Benden Bu Kadar (As Good As It Gets)

Yayın Yılı: 20 Mart 1998

Türü:Dram/Komedi/Romantik

Oyuncular:Jack Nicholoson(Melvin Udall), Helen Hunt(Carol Connelly), Greg Kinnear(Simon Bishop), Cuba Gooding.JR (Frank Sachs)

Konu: Melvin Udall hiç kimsenin sevmediği, görenlerin başını çevirip kaçtıkları homofobik, bencil, obsesif kompulsif hastalığı olan New York’uun çok ünlü ve zengin bir aşk roman yazarıdır.Hiç kimsenin onu sevmemesine rağmen okurları hayrandır ona. Melvin her sabah kahvaltısını aynı restoranda, aynı masada, aynı köşede ve aynı garsonun (Carol) aynı servisini yapmasını istemektedir. arol orta yaşlarında bir çocuğu olan dul bir kadındır. Hayatında değişikliğe ve maceraya yer olmayan Melvin’in hayatı eşcinsel olan kapı komşusunun evinde gasp edilmesiyle ve arol’un çocuğunun hastalanıp restorana gelmeyi aksatmasıyla değişmeye başlar. Film bu üç kişinin Baltimore’a yaptıkları mecburi seyahat ve yakınlaşmaları üzerine kurulur, Melvin’in hayatı tamamen değişir.

 3-Bugün Aslında Dündü (Groundhog Day)

Yayın Yılı:10 Eylül 1993

Türü:Romantik/Komedi

Oyuncular:Bill Murray(Phil Connors), Andie MacDowell(Rita), Chris Elliott(Larry)

Konu: 1 Şubat’ta hava durumu sunucusu Phil Connors izleyicilerine yaklaşmakta olan bir kar fırtınasının Batı Pensilvanya’yı ıskalayacağını söyler. Yapımcı Rita Hanson, kameraman Larry ve Phil her yıl yapılan Kunduz Festivali için Punxsutawney kasabasına seyahat ederler.2 Şubat’ta Phil, Cherry Tree otelinde saatli radyoda Sonny & Cher’den “I Got You Babe” şarkısıyla uyanır. Kunduz Günü festivaliyle ilgili haberini yapar. Phil’in tahmininin aksine kar fırtınası bölgeyi vurur ve tüm seyahatlere engel olur. Phil gitmek için bir yol arar ama geceyi Punxsutawney’de geçirmek zorunda kalır.Bir sonraki sabah, Phil tekrar radyoda “I Got You Babe” şarkısı ve DJ’in aynı esprisiyle uyanır. Phil bir önceki gün yaşadıklarının tekrar ettiğini görür ama başta bunu önemsemez. Yine kasabayı terk etmeye çalışır fakat başarısız olur. Tekrar uyandığında yine 2 Şubat’tır. Phil git gide bir şeylerin farkına varmaya başlar. Phil durumu Rita’ya açar ve Rita onu bir nörologa, nörolog da bir psikologa yönlendirir fakat ikisi de bu olayları açıklayamazlar. Ardından işin içinden çıkılmayacak olaylar gelişir.

4-Çılgın, Aptal, Aşk (Crazy, Stupid, Love)

Yayın Yılı: 7 Ekim 2011

Türü: Romantik/ Komedi

Oyuncular: Ryan Gosling (Jacob Palmer), Emma Stone (Hannah), Julianne Moore(Emily Weaver), Marisa Tomer(Kate Taffety)

Konu: Kırklı yaşlarında mükemmel ötesi bir hayat yaşayan, tutucu bir adam olan Cal Weaver (Steve Carell) kazançlı blir işe, mükemmel bir eve, harika çocuklara sahiptir. Ayrıca Cal Weaver lise aşkıyla yani çocukluk aşkıyla evlidir. Fakatv eşinin Emily’nin (Julianne Moore) onu aldattığı ortaya çkar ve boşanmak istediği öğrenilir. O mükemmel hayat tepetaklak olur. Bekarların dünyasına yıllardır hiç kimseyle flört bile etmemiş olan Cal adımını atar. Sudan çıkmış balığa dönen Cal, boş olduğu akşamları yerel bir barda geçirmeye başlar. Bir gün orada otururken yakışıklı çapkın Jacob Palşmer onu himayesi altına alır. Ona hayatını yaşaması gerektiğini, eşini unutması konusunda direktifler veren Jacob Cal’ın gözünü açmaya çalışır. Flörtçü kadınlar, erkeksi içkiler ve Supercuts ya da The Gap’te bulunamayacak bir stil anlayışı. Cal ve Emily tamamen yanlış yerlerde olabilecek sevgiyi arayan yegane kişiler değildirler. Aynı zamanda tüm bu olaylardan öte; Cal’ın 13 yaşındaki oğlu olan Robbie) (Jonah Bobo), 17 yaşındaki bakıcısı olan Jessica’ya (Analeigh Tipton) aşıktır. Jessica ise Robbie’nin babası Cal için yanıp tutuşmaktadır. Jacob’ın her akşam kadınları baştan çıkaran yöntemleri Hannah’ta (Emma Stone) geçersiz kalmaktadır. Jacob Hannah’ı bir türlü aklından çıkaramamaktadır. Bunun nedeni belkide bu yöntemleri ciddiye bile almayan ilk kadın olmasıdır. Kaçtıkça kovalamayı seven Jacob ümitsiz bir aşka yakalanmıştır.

5-Salak ile Avanak (Dumb&Dumber)

Yayın yılı: 1994

Türü: Komedi/ Screwball komedisi

Oyuncular: Jim Carrey (Lloyd Christmas), Jeff Daniels (Harry Dunne), Lauren Holly(Mary Swanson), Karen Duffy (J.P. Shay)

Konu: Llyod Christmas ve Harry Dunne kirli ve dağınık bir evde yaşıyan, sık sık işlerinden kovulan birbirinden avanak iki arkadaştır. Llyod Rhode Island’da limuzin şöförlüğü yapmakta iken bir gün güzel ve zengin bir kadın olan Mary Swanson’ı havaalanına götürür, bu esnada ona aşık olur. Mary havaalanında bir çanta unutur, çantayı alan Llyod Mary’nin gözüne girme umuduyla çantasını ona geri götürmeyi kafasına koyar. Llyod malum sebeplerle Mary’nin ulaşacağı uçağa yetişmeyi beceremez. Bunun üzerine ikili Harry’nin yeni (ve başarısız) köpek işi için bir köpek şeklinde dekore ettiği kamyonuyla Mary’i Aspen’da bulmaya çalışır. Bilmedikleri gerçek ise çantanın parayla dolu olduğu ve Mary’nin onu havaalanında kaçırılan kocasının hayatını kurtarmak için fidye olarak bıraktığıdır…

Lloyd Christmas ve Harry Dunne kirli ve dağınık, berbat bir evde yaşayan birbirinden avanak iki arkadaştır. Llyod Rhode Island’da bir limuzin şoförlüğü yapmaktadır. Bir gün güzel ve zengin bir kadın olan Mary Swanson’ı havaalanına götürmek üzere bir iş alır. Bu sırada beklenmedik bir şekilde bu güzel kadına yani müşterisine aşık olur. Mary havaalanında bir çanta unutmuştur bunu farkeden Llyod hem yardım etmek için hem de Mary’nin gözüne girmek için ona çantasını geri götürmeyi kafasına koyar.Llyod malum sebeplerle Mary’nin bindiği uçağı yakalayamaz ve kaçırır.Bunun üzerine bu ikili Harry’nin yeni ve başarısız bir köpek işi için köpek şeklinde dekore ettiği kamyonuyla Mary’nin arkasından Aspen’e gitmeye karar verirler. Bilmedikleri bir şey vardır ki bu çantanınb içinde dolarlarca para olduğu ve bu paranın Mary’nin kocasının fidyesi olduğudur.

6- Kırk Yıllık Bekar ( The 40 Year of Virgin)

Yayın yılı: 6 Ekim 2005

Türü: Komedi/Romantik

Oyuncular: Steve Carell (Andy Stitzer), Paul Rudd(David), Seth Rogen(Cal), Catherine Keener(Trish)

Konu: Kırk yaşındaki Andy halen cinsel ilişki yaşamamıştır. Oysa hayatının diğer kısımları gayet başarılı bir biçimde devam etmektedir. Elektronik mağazasında çalışmaktadır. Çizgi roman koleksiyonuna sahiptir. Zevkle döşenmiş bir evde yaşar ve iyi arkadaşları vardır. Bir gün arkadaşları Andy’nin yegane sorunu olan şu seks meselesini çözmeye karar verirler. Ona ellerinden geldiğince destek vererek kendine güvenmesini sağlamak için uğraşırlar. Andy uzun süre bunlardan etkilenmez ta ki 3 çocuk annesi Trish ile karşılaşana dek. Arkadaşları nihayet amaca ulaştıklarını düşünürlerken ikilinin, ilişkilerine “seks yok” kuralı koyarak başladıklarını öğrenirler.

Kırk yaşındaki Andy hala cinsel bir ilişki yaşamamaktadır. Fakat  bunun dışındaki hayatı mükemmeldir. Elektronik mağazada çalışmaktadır. Arkadaşlarıyla iyi anlaşmaktadıri güzel bir eve sahiptir.Çizgi roman koleksiyonuna sahiptir.Bir gün arkadaşları Andy’nin hayatındaki bu tek sorunu ve yegane derdini çözmek için uğraşa koyulmaya karar verirler. Onu desteklemek için ellerinden geleni yaparak kendisini güvende hissettirirler.Andy, üç çocuk annesi Trish ile tanışana kadar bu sorundan uzun süre etkilenmez.Arkadaşları nihayet hedeflerine ulaştıklarını düşündüklerinde, çiftin “seks” kuralı koyarak romantik bir ilişki başlattıklarını öğrenirler.

7-Adı Çıkmış (Easy A)

Yayın Yılı: 16 Eylül 2010

Türü: Komedi/Romantik

Oyuncular:Emma Stone(Olive Penderghast, Amanda Bynes( Marianne), Penn Badgley(Woodchuck Todd), Alyson Michalka)

Konu: Lise öğrencisi Olive ile ilgili söylentiler her yerde dolaşır, bu da herkesi meraklandırır. Oliver’ın bekaretini kaybettiğine dair söylentiler vardır.Olive bunun doğru olmadığını açıklamaya çalışsa da dedikodu daha gerçek hale gelir.Hayatının mahvolduğunu düşünen Oliver, aniden bu söylenti nedeniyle okuldaki en popüler ve olduğunu keşfeder.

8-Bay Evet (Yes Man)

Yayın Yılı:16 Ocak 2009

Türü:Komedi/Romantik

Oyuncular: Jim Carrey (Carl Allen), Zooey Deschanel (Allison), Bradley Cooper (Peter), Rhys Darby (Norman)

Konu:”Bay Evet”, Carl Allen’ın komik hikayesine dayanan sevimli bir filmdir. Hollywood’un en popüler komedyenlerinden biri, taklit ustası ve mizah yazarı Jim Cary’nin çalışmalarına dayanan bu filmde her zamanki gibi yüksek standartlardadır. Gönüllü bir program nedeniyle Allen bir yıl boyunca her soruya “evet” yanıtı verecektir. İlk başta durumdan memnun görünüyordu. Çünkü bu karar, hayatını olumlu yönde iyileştiriyor gibiydi. Ancak bu karar hiç beklemediği şekilde hayatını hem komik hem carelı hem de değişik bir hale sokmaktadır. Harry Potter’ın film yapımcısı David Heyman ve aktör Jim Carrey’nin oynadığı bu filme yüksek sesle güleceksiniz.

9-Toy Story (Oyuncak Hikayesi)

Yayın Yılı: 1995

Türü: Komedi/Animasyon

Oyuncular: Woody, Buzz Lightyear, Hamm, Slinky, Rex, Bo Peep, The Aliens

Konu: Andy’nin “Buzz Lightyear” adında yeni piyasaya sürülen bir oyuncağı vardır. Oyuncaklara aşık olan Andy, en sevdiği eski şerif Woody’ye olan ilgisini kaybeder. Bir gün, Buzz yanlışlıkla pencereden kaçtığında, herkes Woody’nin onu öldürdüğünü düşünür. Woody kendini kurtarmak için Buzz’ı takip etmeye ve onu geri getirmeye karar verir. Ancak yine de dışarıdaki iki kişiyi tehlikeli bir macera beklemektedir.

10-Due Date (Git Başımdan)

Yayın Yılı: 4Kasım 2010

Türü: Dram/Komedi

Oyuncular: Zach Galifiana (Ethan Trembaly, Stu), Robert Downey Jr. (Peter Highman), Todd Philliips (Barry), Michelle Monaghan (Sarah Highman)

Konu: Gelecekteki baba Peter Highman’ın (Robert Downey Jr.), karısı ilk çocuğunu beş gün içinde doğuracaktır. Baba adayı olan Peter Atlanta’dan doğuma yetişmek ve karısının yanında olabilmek için uçağını yakalamaya çalışırken aniden tüm güzergahı tersine döner. Sonunda kendini Ethan Tremblay’in (Zach Galifianakis) arabasına dalmış halde bulur. Zamanında doğuma yetişebilmek için bu yeni arkadaşıyla ülkeyi bir uçtan bir uca dolaşmak zorunda kalır. Ethan ve köpeği ile olan yolculukları bir maceraya dönüşür, birkaç araba hurdaya döner, birçok arkadaşlık bozulur ve Peter’ın sinirleri fena halde gerilir. Bu macerayı kesinlikle kaçırmamanızı öneririz.

11-The Hangover (Felekten Bir Gece)

Yayın Yılı: 2009

Türü: Komedi

Oyuncular: Bradley Cooper (Phil Wenneck), Ed Helms (Stu Price), Zach Galifianakis (Alan Gamer), Justin Bartha (Doug Billings)

Konu: Bu filmimizde de bekarlığa veda partisi konu alınıyor. Dört arkadaş bekarlığa veda için Las Vegas’a gidiyor ve otelde bir gece geçiriyorlar. Aslında film de bu noktada başlıyor. Bu arkadaşların başından geçen komik ve akıl almaz olaylar izleyiciye veriliyor. Filmin esin kaynağı ise, yapımcının kendi arkadaşları ile başından geçen olaylar. Film Amerika Birleşik Devletleri’nde 5 Haziran 2009 tarihinde vizyona girmiştir. 467.416.722 dolarlık gişe hasılatı elde etmiştir. Türkçeye “Felekten Bir Gece” olarak çevrilen The Hangover filmi, Altın Küre Ödüllerinde en iyi müzikal ve en iyi komedi filmi de dahil birçok ödül almıştır.

12- Home Alone (Evde Tek Başına) 1

Yayın Yılı: 18 Ocak 1991

Türü: Komedi/Aile

Oyuncular: Macaulay Culkin (Kevin McCallister), Joe Pesci (Harry Lime), Daniel Stern (Marv Merchants), Catherine O’Hara (Kate McCallister)

Konu: Filmde ailenin küçük çocuğu Kevin, ilginç bir şekilde tatile giderken evde unutulur. Yalnız kaldığı için Kevin evi hırsızlara karşı nasıl koruması gerektiğini düşünür ve konuyla ilgili planlar yapmaya başlar. Harry ve Mary adındaki iki hırsızın amacı ise, Kevin’ın mahallesinde yer alan bütün evleri soymaktır. Kevin’in evine ise bekledikleri kadar kolay bir şekilde giremeyeceklerini öğreneceklerdir. Filmin senaryosu Hughes’a ait ve yönetmenliğini ise Chris Colombus yapmıştır. Evde tek başına filmi vizyona girer girmez izleyicinin beğenisini kazanmış ve dört tane devam filmi çekilmiştir.

13- Home Alone (Evde Tek Başına) 2

Yayın yılı: 15 Ocak 1993

Türü: Komedi/Çocuk

Oyuncular: Macaulay Culkin (Kevin McCallister), Joe Pesci (Harry Lime), Daniel Stern (Marv Merchants), Tim Curry (Mr. Hector)

Yine KEvin ailesinden ayrı evde bir başına bırakılmıştır. Kevin ailesinin arkasından gitmekn istiyorken yanlışlıkla başka bir uçağa binip New York’a gitmiştir.Babasının kartları Kevin’da kalmıştır ve bunu fırsat bilip bir otele yerleşerek tek başına tatilin keyfini çıkarmayı karar kılmılştır.Oyuncakçı dükkanına uğrayıp babasının kartıyla dükkanı talan etme planlarındayken dükkandan çıktıktan sonra hapishaneden kaçan iki hırsız olan Harry ve Marryle karşılaşır. Oyuncakçı dükkanını soymaya karar verdiklerini anlayan Kevin yine ve her zamanki gibi onlara unutamayacakları dakikalar yaşatmaya karar vermiştir.Bu arada Kevin bu olaylarla uğraşırken aynı zamanda da otelde de işler işinden çıkılmayacak haller almıştır. Evde Tek Başına filmi biz seyircilerin beğenisini kazanmış ve ardından üç devam filmi çekilmiştir.

14-Home Alone (Evde Tek Başına) 3

Yayın yılı: 9 Ocak 1998

Türü: Komedi/Çocuk

Oyuncular: Alex D. Linz (Alex Pruitt), Scarlett Johansson (Molly Pruitt), Rya Kihlstedt (Alice Ribbions), Olek Krupa (Petr Beaupre)

Konu: Çok değerli bir mikroçip, Alice, Jernigan,Unger ve Beaupre adındaki üç hırsız tarafından çalınarak bu filmde olaylar karışmaya başlar. Bu üç hırsız kimsenin şüphelenmemesi için bu mikroçipi bir oyuncak arabanın içine saklar.Havaalında hırsızların bavulu ve 8 yaşında küçük bir çocuk olan Alex’in bavulu birbirine karışınca olanlar olur.Ellerindeki büyük yatırımı kaybeden bu casuslar kaybettikleri sermayeyi küçük Alex’ten almak zorundadırlar.Yapacakları ilk iş ise Alex’in ailesiyle yaşadığı evi bulmaktır.Bi,r döneme damgasını çok büyük vuran Evde Tek Başına’nın üçüncü halkası olan film , başrolüne yeni çocuk bir yüz bularak değiştirilmiştir.

15- Home Alone (Evde Tek Başına) 4

Yayın Yılı: 3 Kasım 2002

Türü: Komedi/Çocuk

Oyuncular: French Stewart (Marv Merchants), Mike Weinberg (Kevin McCallister), Erick Avari (Prescott), Jason Beghe (Peter McCallister).

Konu: Bu devam filmi noel gecesinde geçmektedir. Ailesi ve Kevin neol tatillerinde beraber tatile çıkmaya karar verirler.Evdeki herkes ve Kevin hevesli bir şekilde hazırlanmaya başlamıştır. Fakat Kevin’i her zamanki gibi evde unutmuşlardır.Uçak kalkar ve Kevin’in ailesi Kevin’in yokluğunu fark eder. Fakat iş işten geçmiştir ve ypılabilecek hiçbir şey yoktur.Kevin’den ayrı ve çok uzakta bir noel geçireceklerdir. Evi uzaktan izleyen hırsızlar evde hiç kimsenin olmadığını düşünürler ve bu durumdan yararlanmak isterler, ve eve doğru giderler. Kevin’in evde olacağını düşünemeyen hırsızlar ile Kevin’in eğlenceli ve macera dolu dakikalarını konu alan bu filmin devam filmi de çekilmiştir.

16-Home Alone (Evde Tek Başına) 5

Yayın yılı: 25 Kasım 2012

Türü: Komedi/Çocuk

Oyuncular: Christian Martyn (Finn Baxter), Jodelle Ferland (Alexis Baxter), Eddie Steepls (Bay Hughes), Malcolm McDowell (Sinclair)

Konu: Evde Tek Başına filminin devam ve son filmi beşinci filmidir. 8 yaşındaki Finn Baxter ve ailesi günlük güneşlik olan Kaliforniyadan karla kaplı Mainede yeni bir eve taşınırlar. Finn yeni evlerinin hayaletli ve canavarlı olduğuna inanmaktadır bunun için evin değişik yerlerine ‘’hayalet’’ için tuzaklar kurar.Bir gece Finn’in anne ve babası bir partiye gitmek için evden çıkarlar. Finn ve ablaı evde tek başlarına bir gece geçirmek zorundadırlar. Evin bodrum katında çok değerli olan bir tabloyu çalmaya çalışan üç azılı hırsızla Finn tek başına mücadele etmek zorunda kalmıştır. Serinin sonuncusu olan bu filmde çeşitli maceralar izleyenleri beklemektedir.

17-The Break-up (Ayrılık)

Yayın yılı: 2 Haziran 2006

Türü: Romantik/Komedi

Oyuncular: Jennifer Aniston (Brooke Meyers), Vince Vaughn (Gary Grobowski), Cole Hauser (Lupus Grobowski), Jon Favreau (Johnny)

Konu:Chicago’da yaşayan Brooke Meyers ve ona göre yeterince olgun olmayan çocuk ruhlu erkek arkadaşı Gary Grobowski tarafından hak ettiği sevgiyi ve saygıyı göremediğini düşünüp ihmal edildiğini hissetmektedir. Ondan ayrılıup uzak kalarak kendini özletmeyi planlamıştır. Fakat bir sorun vardır; evden Brooke mu yoksa Gary mi gidecektir? Çiftimiz bu konuda çok inatçıdır ikiside evden ayrılmayı kabul etmemekte ısrarcıdır. Yaşantıları berbat ve çekilmek hale geldiklerinde aileleri de bu meseleye el atmışlardır.İzlenmeyi sonuna kadar hak eden bu filmin yönetmeni Peyton Reed’i, daha önce Aşka Veda ve Gençlik Ateşi filmlerinde de tanıyoruz.

18-Meet The Parents (Zor Baba)

Yayın Yılı: 29 Aralık 2000

Türü: Komedi

Oyuncular: Ben Stiller(Gaylord Focker), Robert De Niro(Jack Byrnes), Teri Polo (Pamela Byrnes-Focker) Blythe Danner (Dina Byrnes)

Konu:Erkek bir hemşire olarak bir hastanede çalışmakta olan Greg Focker (Ben Stiller) çok uzun zamandır beraber yaşadığı kız arkadaşı olan Pam’e (Teri Polo) evlenme teklifi etmeyi planlamaktadır. Pam, ona evet demeden önce onu anne ve babasından istemesi gerektiğini söyler. Greg Pam’in annesi ve babasıyla tanışmak zorundadır ve orada Greg’i hiç de iyi günler beklememektedir. Bu yolculuğun çok zor olduğunun farkında olan Greg yine de pes etmez çünkü Pam’i gerçekten de çok sevmektedir.Fakat bir tehdit vardır ki o da Pam’in babasıdır.Eski bir CIA ajanı olan Pam’in babası evinin bodrumunda bir yalan makinesi bulundurmaktadır.Aynı zamanda Pam’in kız kardeşi de babasına bir doktorla evlenmek istediğini söyleyince işler kızışır. Öte yandan da babasının en sevdiği kedisi evden kaçınca baba iyice deliye döner ve ev bir cehenneme döner.

19-Kötü Kızlar (Mean Girls)

Yayın Yılı: 16 Temmuz

Türü: Gençlik/Komedi

Oyuncular: Tina Fey (Sharon Norbury), Lindsay Lohan (Cady Heron), Rachel McAdams (Regina George), Amanda Seyfried (Karen Smith).

Konu: Cady Afrika’da büyümüştür ve anne babası zoologtur.Bu yüzden ailesinin vesilesiyle hayat mottosu şudur; ‘’Doğada güçlü olan hayatta kalır.’’ Fakat yaşı daha on beş olduğu için kafasındaki o toz pembe hayatın aslında öyle olmadığını anlamasına çok az kalmıştır.Bir de işin içine aşk karışınca tamamen bildiği her şeyi unutup hayatın gerçekleriyle yüzleşecektir. Ne yazikki bir de bu aşık olduğu çocuk, okulun en gözde kızın eski sevgilisiyse… İşler sarpa sarmaya hazır biçimde Cady’i beklemektedir.

20-Sıkı Aynasızlar (Hot Fuzz)

Yayın Yılı: 14 Şubat 2007

Türü:Komedi/Aksiyon

Oyuncular: Simon Pegg (Nicholas Angel), Nick Frost (Danny Butterman), Timothy Dalton (Simon Skinner), Jim Broadbent (Inspector Frank Butterman)

Konu:Londra polisi olan Nicholas Angel işinde çok iyi biridir. Hem de fazlasıyla iyi. Ekibinin geri kalanı bu işe kötü bakınca ve motivasyonu düşürülünce b unlara engel olmak için başka bir kasabaya atanmak istemiştir. Burası Sandford kasabasıdır. Pek suç işlenmeyen bu bölgede Danny Butterman ile ortak olmuşlardır. İki ortağın işleri de keyifleri de yerinde günler ilerlerken bir suçun anonsuyla her şey değişir. İki aktörün başı kesilmiş şekilde bulunmuştur. Bu duruıma kaza denilse de Angel işinde iyi olduğu için buna asla ikna olmaz. Bu aktör faciasından sonra devamı da gelir, başka insanlar da ölmeye başlar. Angel ve Danny diğer herkesle çatışmaya başlar. Kaza denilen bu olaylara inanmayıp irdeleyerek gerçeğin peşine sürüklenirler.

21-Güvenlik Sonra Gelir (Safety Lasty)

Yayın Yılı: 1 Nisan 1923

Türü: Komedi/Romantik

Oyuncular: Harold Lloyd (The Boy), Mildred Davis(The Girl), Bill Strother (The Pal), Noah Young (The Law)

Konu: Bu film sessiz film tarihinin en önemli, sahnelerinden birini içerir. Bu sahnede Harold Lloyd bir gökdelenin dış cephesinde olan büyük bir saatin yelkovanına tutunmuş haldedir. Fakat şöyle bir sıkıntı vardır ki; ağırlığı yüzünden yelkovan kırılmak üzeredir ve altından şehrin trafiği akıp gitmektedir.Film; çekiliği dönemde çok başarılı görülmüştür ve izleyenlerin beğenisini kazanmıştır. Hala en iyi komedi filmlerinden biri olarak görülür.

22-Uçak (Airplane)

Yayın yılı: 1980

Türü: Komedi

Oyuncular:Leslie Nielsen (Dr. Rumack), Robert Hays (Ted Striker), Julie Hagerty (Elaine Dickinson), Llyod Bridges (Steve McCroskey)

Konu: Robert Hays eski dövüşçü ve uçuş ekibinin yemeklerden zerhirlenmesi sonucu bir uçağı sürmek zorunda ve yönetimi ele almak zorunda kalır. Kız arkadaşı (hostes) yardımcı pilot rolünde Julie Hagerty ve Robert Stack, Lloyd Bridges, Peter Graves, Leslie Nielsen, Kareem Abdul-Jabbar gibi daha birçok ünlü yıldız isim rol alıyor.

24-Annie Hall

Yayın Yılı:20 Nisan 1977

Türü: Romantik/Komedi

Oyuncular:Woody Allen (Alvy Singer) Diane Keaton(Annie Hall) Shelley Duvall(Pam) Paul Simon(Tony Lacey).

Konu:Annie Hall adında olan bu filmde; komedyen Alvy Singer’ın ünlü şarkıcı Annie Hall ile olan aşkı anlatılıyor. New York şehrinin en ünlü komedyenlerinden biri olan Alvy Singer’ın anlatıcılığı ile ilerleyen bu film ünlü şarkıcı Annie Hall ve ünlü komedyenle olan ilişkisinin neden sonlandığını sorgulamasıyla başlar ve böyle ilerler. Alvy uzunca bir süre gerçek aşkı tadamamış ve hiçbir kadınla güzel bir ilişki yaşayamamıştır. Annie ile tanışıp hayatları değişerek garip ve tuhaf bir ilişkiye başlamış olacaklardır. İkisinin de bu ilişkiyle beraber talihleri dönecektir. Yüzyılın en başarılılarından biri; müzisyen, senarist ve yönetmen olan Woddy Allen’ın en başarılı filmi olan Annie Hall en özgün komedi filmlerinden biridir.

İngilizce En İyi Film İzleme Siteleri

En iyi İngilizce film izleme siteleri dendiğinde birçok siteden bahsedebiliriz. Fakat biz sizler için en verimli listeyi aşağıda derledik.

  1. Prime Video
  2. Netflix
  3. Turkcell TV (TV +)
  4. Blu TV
  5. Tubitv
  6. Youtube
  7. Fenglish.ru
  8. Solarmovies.co
  9. OroroTv
  10. Dizilab
  11. Fmovies
  12. Speechyard
  13. Dizibox

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI