İngilizce Nasıl Öğrenilir?

Dünyanın dört bir tarafındaki insanların ortak anlaşma dili olarak kabul edilen yabancı dil şimdilerde İngilizcedir. Sürekli değişen dünyaya ayak uydurmak ve çeşitli insanlarla beraber iş yapabilmek veya iletişim halinde olmak için İngilizce öğrenmek artık adeta bir gereklilik haline geldi. Siz de şimdilerde en kolay İngilizce nasıl öğrenilir, merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Dünyanın dört bir tarafındaki insanların ortak anlaşma dili olarak kabul edilen yabancı dil şimdilerde İngilizcedir. Sürekli değişen dünyaya ayak uydurmak ve çeşitli insanlarla beraber iş yapabilmek veya iletişim halinde olmak için İngilizce öğrenmek artık adeta bir gereklilik haline geldi. Siz de şimdilerde en kolay İngilizce nasıl öğrenilir, merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği

 

Teknolojinin de ilerlemesiyle artık İngilizce öğrenmenin çok çeşitli yöntemleri var!

 

İngilizce nasıl öğrenilir konusunda fikir edinebilmeniz için, bu yazımızda size en yararlı İngilizce öğrenme yöntemlerinden bahsedeceğiz. Keyifli okumalar 🙂

İngilizce Nasıl Öğrenilir?
İngilizce Nasıl Öğrenilir ve Geleneksel Yöntemler Neler?
En Verimli Şekilde İngilizce Nasıl Öğrenilir?
İngilizce Nasıl Öğrenilir? : En Yararlı Teknikler
İngilizce Nasıl Öğrenilir: Diğer Yöntemler
İngilizce Nasıl Öğrenilir? : İngilizce Öğrenme Uygulamaları / İngilizce Öğrenme App
İngilizce Nasıl Öğrenilir? : Öğrenme Videoları
İngilizce Nasıl Öğrenilir? : İngilizce Öğrenme Testleri
İngilizce Öğrenme Başlangıç
Başlangıç Seviye İngilizce Öğrendim Şimdi Ne Yapmalıyım?
İnteringilizce Neden Avantajlı?

İngilizce Nasıl Öğrenilir ve Geleneksel Yöntemler Neler?

ingilizce kelimelerin ikinc halleri

Okullarda ve kurslarda öğretilen İngilizce daha geleneksel ve ezbere dayalı bir şekilde öğretilir. Önce gramer kalıplarının sistematik bir şekilde öğretilmesi sonra da kelime dağarcının genişletilmesine önem veren bu klasik yönteme her öğrenci istenilen şekilde cevap veremez.

 

Bazı öğrencilerin görsel hafızası daha kuvvetlidir, bazıları ise hayal gücünden yararlanabildiği müddetçe öğrenmeyi sağlayabilir. Bazıları ise sık uygulamalı ve pratiğe dayalı öğrenime uyum sağlar.

 

Kısacası, ezberci eğitim şimdinin öğrencileri için İngilizce öğrenmek açısından tahmin edildiği kadar faydalı olmayacaktır.

 

Ezber kolayca unutulabilir ve akılda uzun süreli kalıcılığı uygulamalı öğrenmeye göre daha azdır. Bu yüzden de, uygulamaya dayalı çeşitli öğrenim yöntemleri teknolojinin de gelişmesiyle daha da yaygınlaşmıştır.

En Verimli Şekilde İngilizce Nasıl Öğrenilir?

İngilizce nasıl öğrenilir konusunda en verimli yöntemler, uygulama ve pratiğin bolca yer aldığı yöntemlerdir. Sadece gramer kitaplarını arşınlamaktansa daha pratik yöntemlere yönelerek İngilizce seviyenizi ilerletebilirsiniz.

 

İngilizce konuşabilmek için kelime bilmek çok önemlidir. İngilizceyi akıcı bir şekilde konuşabilmek için önce kelime öğrenmek, öğrendikçe onları doğru cümle yapısına oturtmak ardından da gramer kurallarını öğrenmek gereklidir.

 

Ezberci eğitimin aksine; deneyim ve pratiğe dayalı, görsel hafızayı kullandıran, konuşturan, bol bol okutup, yazdıran türden eğitimler dili içselleştirmeniz için daha kalıcı yöntemlerdir.

İngilizce Nasıl Öğrenilir? – En Yararlı Teknikler

İngilizce müzik dinlemek:

Müzik dinlemeyi hepimiz severiz. Müzik hakkında en güzel şey, ruhumuzu dinlendirmenin yanı sıra, bize yeni öğrendiğimiz bir dili pekiştirmekte de hayli yardımcı olmasıdır.

 

İngilizce bir şarkı dinlerken, sözlerini de önünüzde bulundurursanız, hem yazılı İngilizceyi takip edebilme yetisi edinir hem de kavramayı kolaylaştırırsınız. 

 

İngilizce film ve diziler izlemek:

Film ve dizi izlemek, eğlenerek öğrenmenin en ideal şekillerinden biridir.

 

İngilizce izlediğiniz bir filmi seviyeniz biraz daha geliştikçe İngilizce alt yazı ile takip etmeniz hem kelime bilginizi geliştirecek, hem de gramer kitaplarından farklı olarak, size resmi İngilizce harici gündelik İngilizce’ye de kulak aşinalığı kazandırır.

 

İngilizce videolar seyretmek: 

Şimdi Youtube sayesinde İngilizce içerik üreten mecraların sayısı gitgide artıyor! Dünyanın her bir tarafından, her hangi bir ilgi alanıyla ilgili İngilizce içerik üreten kanallar bulmak mümkün.

 

İlgi alanınızla ilgili İngilizce videolar seyrederek hem eğlenip hem de İngilizcenizi geliştirebilirsiniz. Bu videolar genellikle kısa süreli olduğu için dikkatinizin dağılmasını da önleyecektir.

İngilizce hikayeler okumak:

Kelime öğrenmek ve öğrendiğiniz kelimeleri pekiştirmek için yapabileceğiniz en yararlı aktivite ise İngilizce hikayeler okumaktır.

 

İngilizce kısa hikaye kitaplarını bir çok kitapçıdan veya internetten temin edebilirsiniz. Her seviyeye göre İngilizce hikaye bulmak artık mümkün. Size tavsiyemiz, İngilizce temel bilgileri edindikten sonra hikayelerle kendinizi biraz zorlayıp, kolaya kaçmamanız…

 

Hikayeler çok kolay gelirse ve kendinizi biraz sınamak istediğinizi hissederseniz, internette daha ciddi İngilizce makaleler okuyabileceğiniz siteler de bolca mevcut.

İngilizce Öğrenme uygulamaları: 

Eğlenerek öğrenmenin bir başka yolu da telefonunuzdan bile her yerde oynayabileceğiniz İngilizce Öğrenme uygulamalarıdır. IOS ve Android işletim sistemli akıllı telefonlar için çeşit çeşit uygulamaları App Store veya Google Play’den kolayca bulabilirsiniz.

İngilizce Öğrenme Setleri:

İngilizce Öğrenme Setleri, klasik İngilizce eğitimine biraz daha yakın olmasına rağmen sıfırdan dili öğrenmek isteyenler için önemli bir rol oynar. Dilin temeline hakim olduğunuzu hissettiğiniz zaman, diğer daha pratiğe dayalı yöntemlerden de yardım almanızı öneririz.

İngilizce Nasıl Öğrenilir: Diğer Yöntemler

Bir dili, onun anadil olarak konuşulduğu kente gidip öğrenmek tabi ki en etkili dil öğrenme yöntemidir. Ancak, bunu maalesef İngilizce öğrenmek isteyen herkes maddi açıdan karşılayamayabilir. Bu imkana eğer sahipseniz, İngiltere veya ABD gibi ülkelere gidip dili kendi ülkesinde öğrenmenizi tavsiye ederiz.

 

Ancak, İngiltere veya ABD’de bir süre yaşama fırsatı olmayanlar için de kısa sürede İngilizce öğrenmek artık imkansız değil!

 

Teknoloji sayesinde; deneyim ve uygulamaya dayalı, daha sonuç odaklı İngilizce öğrenebileceğiniz bir sürü platform oluştu. Okuyup, yazmanın yanı sıra önde gelen İnteringilizce gibi platformlar da, İngilizceyi “konuşturarak öğreterek” dilin kullandıkça zihninizde daha fazla yer etmesini sağlıyor.

İngilizce Nasıl Öğrenilir? : İngilizce Öğrenme Uygulamaları / İngilizce Öğrenme App

Yukarıda da kısaca değindiğimiz gibi, akıllı telefon ve tabletlerinize indirebileceğiniz veya bilgisayarlarınızdan oynayabileceğiniz çeşitli İngilizce öğrenme uygulamaları bulmanız mümkün.

 

İngilizcenizi geliştirmek için kelime öğrenme, gramer bilgisi ve konuşma alanlarına yönelmelisiniz. Bu alanlarda sizi eğitecek çeşitli uygulamalar bulabilirsiniz.

İngilizce Kelime Öğrenme Uygulamaları

İngilizceyi akıcı bir şekilde konuşabilmek için ilk yapmanız gereken şey bol bol kelime öğrenmek ve bu kelimeleri tekrar etmektir. Birileriyle İngilizce konuşmak, İngilizce yazılar yazmak veya okuduğunuzu/izlediğinizi anlamak istiyorsanız, herşeyden önce kelime bilginizi arttırmalısınız.

 

Bu amaca hizmet eden en iyi uygulamalardan birisi de Google Play ve App Store’dan kolayca temin edebileceğiniz “Wordly” uygulaması… Her gün bu uygulama ile yeni bir İngilizce kelime öğrenebilir, öğrendiklerinizi kelime oyunlarıyla daha da pekiştirebilirsiniz!

İngilizce Gramer Bilgisi Geliştiren Uygulamalar

Gramer bilgisine yönelmek istediğiniz takdirde “İngilizce gramer” şeklinde aratarak bir sürü uygulama bulmanız mümkün. Eğer kitaplarla değil de daha çok görsel ve uygulamalı şekilde daha rahat öğrenen kişilerdenseniz, bu tür uygulamaları indirmek size yarar sağlayacaktır.

İngilizce Konuşma Becerisi Geliştiren Uygulamalar

“İngilizceyi tam anlamıyla öğrendim” diyebilmek için o dili rahat bir şekilde konuşabilmek gereklidir. İşte tam burada yardımınıza koşacak olan uygulamalar size İngilizce konuşma becerisi aşılayabilecek türden uygulamalardır.

 

Ana dili İngilizce olan eğitmenlerle istediğiniz kadar konuşarak pratik yapmanızı sağlayan “İnteringilizce” İngilizcelerini ilerletmek isteyenler için birebir!

Uygulamaya göz atmak için: İnteringilizce

İngilizce Nasıl Öğrenilir? : Öğrenme Videoları

İngilizce renkler, sayılar gibi basit konseptleri öğrenmek için internette bulabileceğiniz kısa videolardan yararlanabilirsiniz. Videolar görsel oldukları için öğrendiklerinizin daha iyi aklınızda kalmasını sağlayacaktır.

 

Bu tür eğitici videoların yanı sıra, online platformlarda her türlü İngilizce içerik yalnızca bir tık uzağınızda… “Eğitici” videolar size tekdüze geliyorsa, sevdiğiniz ve ilgi alanınıza giren bir konu hakkında da videolar izlemek İngilizcenizi ciddi anlamda geliştirecektir.

İngilizce Nasıl Öğrenilir? : İngilizce Öğrenme Testleri

Kitap halinde ve online mecralarda bulabileceğiniz testler de öğrendiklerinizi tekrar etmek ve kendinizi sınamak için faydalı araçlardır.

 

Konu konu ilerleyerek her konu bitiminin sonunda testler çözerek hangi konularda daha çok gelişmeniz gerektiğini görebilirsiniz. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri tekrar etmek için anlamlarının yer aldığı eşleştirmeli testler, gramer testleri, doğru yanlış testleri gibi çeşitli testler hem kitaplarda hem de online mecralarda bolca bulunuyor.

İngilizce Öğrenme Başlangıç

Kendi başınıza İngilizce öğrenmek artık sandığınız kadar zor değil, hele imkansız hiç değil! Kurslara gidecek veya uzun süre İngiltere’de yaşayacak maddi veya manevi durumunuz yoksa kendi imkanlarınızla da artık rahatlıkla İngilizce öğrenebilirsiniz.

 

“İngilizce başlangıç seviyesini ben artık tamamladım” diyebilmek için, İngilizce temel dil bilgisi ve gramer kurallarına hakim olmanın yanı sıra, az çok bir İngilizce kelime dağarcığına da sahip olmanız gerekiyor.

 

Temel İngilizce bilgisini edinmek için de yukarıda bahsettiğimiz çeşitli kaynaklardan yararlanabilirsiniz.

Başlangıç Seviye İngilizce Öğrendim Şimdi Ne Yapmalıyım?

Başlangıç seviyesini geçtiğiniz zaman, teoriden çok pratik önem kazanır. B ve C seviyelerine geldiğinizde, başlangıç seviyesinde öğrendiğiniz gramer bilgisini uygulayarak daha iyi anlamak ve edindiğiniz kelime dağarcığını daha da genişletmek için bolca konuşmaya ihtiyacınız olacaktır.

 

İngilizceyi konuşarak, öğrendiklerinizi daha iyi pekiştirir, kelime telaffuzlarına çalışabilir, dile kulak aşinalığı kazanabilirsiniz. Herşeyden önemlisi; dili konuştukça o dile iyice alışacak ve bir süre sonra anadiliniz kadar rahat konuşmaya başlayacaksınız.

 

“Ne yazık ki, etrafımda günlük hayatta İngilizce konuşabileceğim çok insan yok” dediğinizi duyar gibi olduk. Merak etmeyin, İngilizce pratiği yapabileceğiniz insanlar olmayabilir ama “İnteringilizce” var!

İnteringilizce Neden Avantajlı?

İnteringilizce ile Skype üzerinden ana dili İngilizce olan eğitmenlerle günde 10, 20 veya 30’ar dakikalık yapacağınız derslerle İngilizce konuşarak dilinizi geliştirebilirsiniz.

 

Özel ders gibi olan bu eğitim metoduyla evinizin konforundan ayrılmadan dilinizi geliştirip, akıcı bir şekilde İngilizce konuşmak artık mümkün! Sistem vasıtasıyla her gün öğreneceğiniz  10 yeni kelime ile kelime dağarcığınızı genişletirken, bu kelimeleri cümle içinde kullanarak daha da akılda kalmasını sağlayabilirsiniz.

 

İngilizceyi konuşarak ilerletmek isteyenler için en yararlı adres “İnteringilizce”…

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI