Mutlaka Bilmeniz Gereken Çok Konuşulan İngilizce Kelimeler

İngilizce öğrenmeye kelime ezberleme ile başlanıyor. İngilizce kelimeler denildiğinde ilk akla gelense günlük konuşmada kullanılan kelimeler oluyor. Çünkü İngilizce öğrenmede amaç akıcı bir şekilde İngilizce konuşabilmektir.

İngilizce öğrenmeye kelime ezberleme ile başlanıyor. İngilizce kelimeler denildiğinde ilk akla gelense günlük konuşmada kullanılan kelimeler oluyor. Çünkü İngilizce öğrenmede amaç akıcı bir şekilde İngilizce konuşabilmektir. Bunun için de en çok kullanılan kelimelerden başlanıyor ve alana göre ezberlenen kelimeler yön değiştiriyor. Mesela günlük konuşma kelime ve terimlerini öğrenen biri sonraki adımda mesleki kelimeleri öğrenmeye yoğunlaşıyor. İngilizcesini iş hayatında konuşturacaksa çalıştığı sektöre yönelik kelime ve terimleri ezberlemeye başlıyor.

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği

İngilizce Konuşabilmek İçin Kaç Kelime Gerekli?

Araştırmalar gösteriyor ki ana dili gibi akıcı bir şekilde İngilizce konuşanlar 10 bin ile 20 bin arası kelime biliyor. Yapılan istatistiklerde 4.500 kelime bilenlerin de ana dili gibi olmasa da akıcı İngilizcelerinin olduğu görülüyor. Dil bilimcilerse seviyelere göre her bir seviyede bilinen kelime sayısını tespit etmiş. Buna göre;

Bu tabloya göre 1.100 kelime ve sonrasında günlük konuşma için kelime sorununun ortadan kalktığı görülmektedir. Çünkü A2 seviyesi İngilizce kelimeler bakımından günlük konuşmada yeterli bir seviyedir.

İngilizcede En Çok Konuşulan Kelimeler

İngilizcede 2.000 civarı kelimenin en sık konuşulan kelimeler arasında yer aldığı tespit edilmiştir. Bunun 1.500 civarının isimler, 1.000 civarının fiiller, 500 sıfatlar, 250 zarflar, 60 zamirler ve 50 adedini de edatlar olduğu bilinmektedir. Yani aslında ezberlenecek kelime sayısı gözünüzü korkutmasın. Kategori bazında ezberlendiğinde çok da fazla İngilizce kelime ezberlemeden de İngilizce konuşmak mümkün.

Aşağıdaki listede en çok kullanılan İngilizce kelimelere dair bir araştırma göreceksiniz;

İngilizce Kelimeler

Seviyelere Göre İngilizce Kelimeler

Temel seviyede isimler, temel fiiller, sayılar, günler, aylar ve renkler gibi basit İngilizce kelimeler öğrenilir. Orta seviyede tensler, zarflar, edatlar, bağlaçlar, zamirler ve sıfatlar gibi detaylar devreye girer. İleri seviyede ise etken edilgen fiiller, dolaylı dolaysız anlatım, koşullu koşulsuz cümleler, isim, sıfat, zarf cümlecikleri, geçişli geçişsiz fiiler, düzenli düzensiz fiiller gibi biraz kafa karıştıran konular öğrenilir.

İngilizce Kelime Ezberleme Yöntemleri

İngilizce kelime ezberlemek için artık çok pratik yöntemler var. Teknoloji bu konuda hemen imdada yetişiyor. Akıllı cihazlar sayesinde her zaman kelime ezberlemek mümkün. Birçok kelime ezberleme programı önerebiliriz. Mesela bunlardan biri Wordly. İngilizce kelime geliştirici bir program olan Wordly klasik kelime ezberleme yöntemlerinden çok farklı. Öncelikle uygulama cep telefonuna indiriliyor ve her gün bir kelime ezberleniyor. Öğrenilen kelimeyi uygulama gün içinde kullanıcıya hatırlatırken cümle içinde nasıl kullanıldığını da gösteriyor. Tabi Türkçe karşılıkları ile birlikte.

İngilizce Kelime Öğrenmenin En Mantıklı Yolu

İngilizce kelime öğrenmenin en kolay, en hızlı ve en mantıklı yolu nedir diye merak edenler için söyleyebileceğimiz ilk şey en fazla kullanılan kelimeleri öncelikle öğrenmek, sonrasında bu kelimeleri en hızlı ve en pratik nasıl öğrenebiliyorsanız o yöntemle öğrenmeye devam etmektir diyoruz. Kimisi kelime oyunlarını tercih ederken kimisi kelime ezberleme uygulamalarını kullanmayı tercih ediyor. Bunun yanında klasik öğrenme yöntemleri ile daha verimli olduğunu düşünenler de yok değil. Mesela kelime kartları. Günümüzde dijital ortamda bile kelime kartları bulunuyor.

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI