İngilizce Dil Seviyeleri | A1’den C2’ye Tüm Seviyelerin Anlamı

Avrupa Ortak Dil Referansına göre İngilizce dil seviyeleri 6 gruptur. İngilizce kitaplarında ve İngilizce dil okullarında bu İngilizce seviyeleri kullanılır ve özgeçmişlerde de İngilizce bilgisini net olarak ifade eden bu seviyelerin kullanılması önerilir. İngilizce seviyelerini belirleyen birçok sınav yapılıyor.

Avrupa Ortak Dil Referansına göre İngilizce dil seviyeleri 6 gruptur. İngilizce kitaplarında ve İngilizce dil okullarında bu İngilizce seviyeleri kullanılır ve özgeçmişlerde de İngilizce bilgisini net olarak ifade eden bu seviyelerin kullanılması önerilir. İngilizce seviyelerini belirleyen birçok sınav yapılıyor. Sınav sonucu alınan puanlara göre beginner, intermediate veya advanced tanımlamaları ile sınav sonuçları değerlendiriliyor. Her birini tek-tek inceleyerek hangi seviyenin ne derece İngilizce bilgisi içerdiğini açıklayan yazımızda İngilizce seviyeleri ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi bulacaksınız.

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği

İngilizce dil seviyeleri

A1-A2: Beginner ve Elementary seviyeleri olup temel seviye İngilizce kullanıcılarıdır.

B1-B2: Pre-Intermediate ve Intermediate orta ve orta üstü İngilizce olup bağımsız İngilizce kullanıcılarıdır.

C1-C2: Upper Intermediate ve Advanced seviyeleri olup gelişmiş seviye veya ileri seviye İngilizce kullanıcılarıdır.

İngilizce seviyelerin her birinde İngilizceye ne derece hâkim olunduğunu açıklayarak İngilizce seviyeleri tek-tek mercek altına alalım.

 

A1 İngilizce seviyesi

Beginner yani başlangıç seviyesidir. Temel ifadelerin kullanıldığı seviyedir. Kişi kısa cümlelerle kendini veya başkalarını tanıtabilir. Nelere sahip olduğu ve nerede yaşadığı hakkında kısaca bilgi verebilir. Yine aynı şekilde basit sorular sorabilir.

 

A2 İngilizce seviyesi

Temel bilgiler yanında yakın çevreye dair alışveriş, banka, okul vs. cümleler kurabilir. Bunlarla ilgili konuşulanları basit ve yavaş olmak kaydı ile anlayabilir. Geçmiş zamanda cümleler kurarak kendisi ve yakın çevresi ile ilgili durumları İngilizce cümlelere dökebilir.

 

B1 İngilizce seviyesi

Kelime bilgileri temel seviyeye göre çok daha iyidir. Anlaşılır veya tane-tane konuşmaları rahat anlayabilir ve çok zorlanmadan cevap verebilir. İsteklerini dile getirip gelecekle ilgili hayallerini ve planlarını anlatabilir. Bildik durumlar ve konularla ilgili fikir yürütebilir.

 

B2 İngilizce seviyesi

Uzmanlık alanına göre teknik konuşmaları ve karmaşık metinleri ana hatları ile anlayabilir. Bu konularda detaylı metinler üretip fikirlerini rahat söyleyebilir. Akıcılık ve kelime bilgisi olarak B1 seviyesine göre çok daha iyidir.

 

C1 İngilizce seviyesi

İleri seviye İngilizce olup kişi uzun metinleri çok rahat okuyup anlayabilir. Bir İngiliz’le çok rahat konuşup anlaşabilir. İngilizce konuşma, okuma ve yazma bakımından kendilerine güveni olup yurt dışında hiçbir sıkıntı yaşamazlar. Akademik ve mesleki İngilizce olarak İngilizceyi çok esnek bir şekilde kullanabilir.

 

C2 İngilizce seviyesi

Advanced seviyesi olan C2, ileri seviye İngilizcenin en üst seviyesidir. C2 seviye İngilizce bilgisi olanlar İngilizceyi akıcı bir şekilde konuşur, İngilizce dizi ve filmleri alt yazısız izlerler. Hızlı konuşulan İngilizceyi anlamada hiçbir sıkıntıları yoktur. Duydukları ve okudukları her şeyi anlarlar. Kendilerini doğal ve akıcı bir şekilde ifade etmenin yanında okuduklarını veya dinlediklerini yorumlayarak yeniden yapılandırabilirler.

 

İngilizce seviyesinin ölçülmesi önemlidir

İngilizce seviyesini belgelemek akademik ve iş yaşamının olmazsa olmazıdır. İngilizce seviye belgesi yurt içi ve yurt dışı eğitimlerinde ve uluslararası çalışan şirketlerde yani iş yaşamında istenir. İngilizce dil sınavları TOEFL, IELTS, TOEIC, Pearson Academic ve Cambridge Üniversitesi tarafından yapılan sınavlar olup İngilizce seviyelerini belirleyen sınavlardır.

İNTER İNGİLİZCE

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI

  • Amerikalı native eğitmenlerle,
  • Seviyene uygun programla,
  • Seçtiğin eğitmenle seçtiğin saatte,
  • Konuşmak istediğin konuyla,
  • Her ders sonrası değerlendirmeyle
  • İNGİLİZCE KONUŞMAYA BAŞLA!
Android: İngilizce Konuşma Pratiği | iOS: İngilizce Konuşma Pratiği

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İNGİLİZCE KONUŞMA UYGULAMASI